....

ΣΚΟΠΙΑ: «ΒΕΒΗΛΩΣΑΝ ΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΤΟΥ ΤΙΤΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΕ ΚΡΑΤΟΣ»

Επισημάνσεις του Vladislav Perunović  για το Βαλκανικό Περισκόπιο
 
Κομμουνιστής πολιτικός των Σκοπίων, σχολιάζοντας, στην τηλεόραση Σίτελ,  τη ζημιά που προκλήθηκε σε μερικά γλυπτά που παριστούν τον Τίτο και τα οποία παραμένουν ακόμη, δημόσια, στα Σκόπια,  επισημαίνει ότι ο Γιόσιφ Μπροζ Τίτο, ο αδιαμφισβήτητος ηγέτης της Γιουγκοσλαβίας από το 1943 έως το θάνατό του, το 1980, υπήρξε
 
αυτός που δημιούργησε το λεγόμενο «μακεδονικό» έθνος, στη διάρκεια μια κομμουνιστικής συγκέντρωσης στη Βοσνία τις 29 Νοεμβρίου του 1943.
 
Ο πολιτικός, ο οποίος  είναι μέλος  του πολιτικού σχηματισμού «Ένωση των Αριστερών Δυνάμεων του Τίτου», ένα κόμμα που λαμβάνει αρκετές χιλιάδες ψήφων νοσταλγών της Γιουγκοσλαβίας, στα Σκόπια,  δηλώνει ότι δεν αξίζει τέτοια μεταχείριση, ο πρώην Γιουγκοσλάβος  κομμουνιστής ηγέτης.
 
Στα Σκόπια υπάρχουν χιλιάδες νοσταλγοί  του Τίτο και των ημερών δόξας της Γιουγκοσλαβίας.
 
Στο βίντεο το οποίο παρουσίασε η τηλεόραση των Σκοπίων δηλώνει ο εκπρόσωπος των Σλάβων Κομμουνιστών της γειτονικής χώρας:
 
«Όταν ήρθαμε στην είσοδο του γραφείου του κόμματος, παρατήρησα ότι το γλυπτό μπροστά, που είναι μνημείο του Γιόσιφ Μπροζ Τίτο είχε βεβηλωθεί με μια σβάστικα κόκκινου χρώματος.
 
»Δεν ξέρω ποια άτομα και τι είδους άνθρωποι είναι αυτοί, ωστόσο,δεν του αξίζει του Γιόσιφ Μπροζ Τίτο,αυτό. Ήταν ο ηγέτης του Κομμουνιστικού Κόμματος της Γιουγκοσλαβίας, ο οποίος  επέδρασε σημαντικά στη χώρα μας και συνέβαλε στο γεγονός ότι για πρώτη φορά στις 29 Νοεμβρίου του 1943, μας καθιέρωσε ως κράτος με το όνομα «Μακεδονία».
 
Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments