....

ΣΚΟΠΙΑ: Ο ΠΟΠΟΣΚΙ ΕΙΠΕ «ΟΧΙ» ΣΤΟΝ ΒΕΝΙΖΕΛΟ ΓΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

«Όχι», στο αίτημα για αλλαγή του Συντάγματος.
Αυτή ήταν η απάντηση του επικεφαλής της διπλωματίας του νοτιοσλαβικού κράτους- FYROM,  Νίκολα Πόποσκι,  στη θέση που εξέφρασε ο Βενιζέλος, ο οποίος τόνισε ότι η Ελλάδα δεν θα αποχωρήσει από τις κόκκινες γραμμές στη διαφορά- μια σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό για γενική χρήση, το οποίο σημαίνει αλλαγή του συνταγματικού ονόματος, γράφει το σλαβικό δημοσίευμα των Σκοπίων.
 


Για τον Πόποσκι, αυτή είναι μια απόδειξη της ισχύος  μιας χώρας,  που παρεμβαίνει στο εσωτερικό μιας άλλης χώρας ,η οποία  διέπεται από μια δημοκρατική ηγεσία και προσπαθεί να θέσει πρότυπα στην άλλη χώρα και στους πολίτες της, για το πώς το σύνταγμα πρέπει να επεξεργασθεί και να καθοριστεί.
 
«Σε αυτό το είδος των επιχειρημάτων, πολλοί άνθρωποι σε φορείς λήψης αποφάσεων στα κράτη μέλη του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, δεν μπορούν να παραμείνουν αδιάφοροι. Τέτοιες ενέργειες μπορούν απλά να χαρακτηρισθούν ως απαράδεκτες, παράλογες και από  έλλειψη σεβασμού προς τη βασική αρχή του διεθνούς δικαίου», είπε ο Πόποσκι.
 
Ο ίδιος τόνισε ότι η Ελλάδα αποφεύγει την επίλυση του προβλήματος με το να ρίχνει ομίχλη και να ζητεί άλλοθι από την έλλειψη βούλησης που αντιμετωπίζει με το όνομα.
Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments