....

ΣΚΟΠΙΑ: Ο ΓΚΡΟΥΕΦΣΚΙ ΚΑΙ ΟΙ ‘ΣΥΝ ΑΥΤΩ’ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΘΟΥΝ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ

Μάρτιος 7, 2017. 13:18
 
«Τα Σκόπια (διάβαζε ‘μακεδονισμός’) εισέρχονται σε μια ολοένα και πιο κρίσιμη φάση. Ο πρόεδρος, μέλος του VMRO-DPMNE (ВМРО-ДПМНЕ),  επιμένει στη στάση του,  να μην δώσει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στον επικεφαλής της Σοσιαλδημοκρατικής Ένωσης—DSM, Ζόραν Ζάεφ, παρά του ότι ο Ζάεφ έχει εξασφαλίσει  67 κοινοβουλευτικές υπογραφές, ως εγγύηση για την κοινοβουλευτική πλειοψηφία», γράφει η ‘Πρωινή’ των Σκοπίων (Ούτρινσκι Βέσνικ).
 


Ένα ‘Status quo’ που προς το παρόν δεν έχει αλλάξει.
 
Το SDSM  στη σημερινή του ανακοίνωση θεωρεί ότι είναι απαράδεκτη η στάση του Προέδρου της Δημοκρατίας του νότιου σλαβικού κράτους, προκειμένου να διασώσει τον Γκρούεφσκι προσπαθεί να αποφύγει την έρευνα για τις εγκληματικές του πράξεις, οι οποίε, σαφώς, έχουν παραβιάσει το Σύνταγμα.
 
«Το Σύνταγμα παρέχει μια πολύ σαφή πολιτική λύση σε οποιαδήποτε κρίση. Ο Ιβάνοφ οφείλει να δώσει εντολή στον αρχηγό της Σοσιαλδημοκρατικής Ένωσης, Ζόραν Ζάεφ για το σχηματισμό νέας κυβέρνησης στη χώρα» αναφέρει στην ανακοίνωση του, το SDSM.
 
 

Η εφημερίδα σημειώνει, επικαλούμενη την ανακοίνωση του κόμματος,  ότι  ο πρώην πρωθυπουργός Νίκολα Γκρούεφσκι, έχει χάσει την πραγματικότητα « και ως εκ τούτου, όπως, λένε,  είναι λανθασμένη η αντίληψη ότι ακολουθούν το Σύνταγμα».
 

 
Προσθέτει :
 
« Είναι απαράδεκτο που ο Νίκολα Γκρούεφσκι με τη στάση του ενθαρρύνει το διαμελισμό της χώρας και προτείνει τη χρήση βίας μόνο και μόνο επειδή οι πολίτες επέλεξαν την αλλαγή και  με αυτό (το αποτέλεσμα) έχασε την εξουσία. Εάν, πραγματικά, ο Νίκολα Γκρούφσκι και ο Γκιόργκε Ιβάνοφ, αγαπούν πραγματικά την (ψευδο)μακεδονία, όπως λένε, τότε θα πρέπει να σεβασθούν  το Σύνταγμα και να αποσύρουν την απόφαση τους», αναφέρει ο δήλωση.
 
 
 
Επιπρόσθετα, το κόμμα τονίζει ότι «οι πολίτες δεν θέλουν νέες εκλογές,  έχουν υποστηρίξει πλειοψηφικά μια κοινωνία για όλους. Θέλουν όλοι να ζήσουν μαζί χωρίς διαχωρισμούς, όλα τα έθνη,  σε ένα κράτος δικαίου που θα δίνει ίσες ευκαιρίες στον καθένα», δηλώνουν οι Σοσιαλδημοκράτες.
 
 
 
Απεναντίας, ο ηγέτης του VMRO-DPMNE, Νίκολα Γκρούεφσκι, σε συνέντευξη του στην κροατική ραδιοτηλεόραση, λέει ότι  η αποδοχή της πλατφόρμας των αλβανικών κομμάτων στη χώρα ενέχει ένα είδος πραξικοπήματος στην εκτελεστική εξουσία.
 
Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments