....

ΣΚΟΠΙΑ: ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ ΣΤΑ ΜΜΕ

Η Εισαγγγελία των Σκοπίων,  ‘κόβει’ τη δημοσίευση του αποδεικτικού υλικού που σχετίζεται με την  υπόθεση «пуч»-«Πραξικόπημα»

που είναι γνωστή και ως «βόμβες» της αντιπολίτευσης του νοτιοσλαβικού κράτους.

Η Εισαγγελία, στην ανακοίνωσή της αναφέρει ότι θα τιμωρηθούν από το νόμο «όλοι όσοι δημοσιεύσουν στα μέσα ενημέρωσης υλικό που σχετίζεται με τα στοιχεία του ηγέτη του κόμματος της Αντιπολίτευσης του SDSM, Ζόραν Ζάεφ.
 
Έτσι, απαγορεύεται η δημοσίευση των υλικών και των αποδεικτικών στοιχείων της λεγόμενης «βόμβας» που αναφέρονται σε σκάνδαλα και υποθέσεις της σημερινής κυβέρνησης του Νίκολα Γκρούεφσκι.
 
Το υπουργείο Εσωτερικών των  Σκοπίων για τη δημοσίευση αυτών των υλικών, κατηγόρησε τον Ζάεφ,  για συνεργασία με ξένες μυστικές  υπηρεσίες (η τηλεόραση Sitel καθόρισε την «Ελληνική Υπηρεσία Πληροφοριών» ΕΥΠ) και την παροχή αυτών των υλικών από αυτές.
 
Εκτός από την ηγέτη της αντιπολίτευσης, το υπουργείο Εσωτερικών έχει συλλάβει τρία, ακόμη, άτομα, συμπεριλαμβανομένου του πρώην επικεφαλής της υπηρεσίας πληροφοριών των Σκοπίων, και έχει απευθύνει σε αυτά ποινικές διώξεις για κατασκοπεία και προσπάθεια κατάληψης της εξουσίας με αντιδημοκρατικές μεθόδους.
 
Ωστόσο,  η προειδοποίηση για διώξεις, όσον αφορά την υπόθεση, με την απαγόρευση των δημοσιεύσεων θεωρείται ως λογοκρισία, σημειώνει το αλβανικό ‘Ιλλυρία’.
 
 
Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments