....

ΣΚΟΠΙΑ: Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΜΑΣ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΕΙ ΚΑΙ ΜΑΣ ΑΠΟΚΑΛΕΙ ΤΩΡΑ «ΠΓΔΜ»…

 

 

Μάιος 3, 2018. 22:22
 
«Η πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας δεν ακολουθεί τις Ηνωμένες Πολιτείες και παραιτείται από την πρόθεση επανεγκατάστασης της πρεσβείας από το Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ. Ο πρόεδρος του τουρκικού κοινοβουλίου Αχμέτ Αϊντίν, ο οποίος απηύθυνε έκκληση στο 32ο Συνέδριο του Παλαιστινιακού Εθνικού Συμβουλίου στη Ραμάλα, προειδοποίησε όλες τις χώρες που προετοιμάζονται να ακολουθήσουν την Ουάσιγκτον και να μετακινήσουν τις πρεσβείες τους, να μην κάνουν αυτό το βήμα».


«Η μετεγκατάσταση των πρεσβειών στην Ιερουσαλήμ θα είναι ντροπή για τις μελλοντικές γενιές και ένα μαύρο σημάδι στην ιστορία αυτών των χωρών», δήλωσε ο Αϊντίν.
 
 
«Αν και ο ανώτερος αξιωματούχος της Τουρκίας μίλησε γενικά, το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Τουρκίας ‘Anadolu’ αναφέρει ότι μεταξύ αυτών των χωρών που προειδοποιήθηκαν είναι η Γουατεμάλα, η Ονδούρα, η Παραγουάη και η Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας».
 
 
Το εντυπωσιακό είναι ότι η Τουρκία είναι μία από τις χώρες με την οποία η «Μακεδονία» [ γράφει το κείμενο] έχουν εξαιρετικά καλές και φιλικές σχέσεις και η Άγκυρα μας αναγνωρίζει με το συνταγματικό μας όνομα. Το κρατικό πρακτορείο για πρώτη φορά μας αναφέρει με αυτήν την συντομογραφία. Είναι αυτό ένα είδος προειδοποίησης από τη φιλική Τουρκία, ότι αντιβαίνουμε στα συμφέροντά της ή λάθος του κρατικού πρακτορείου;», γράφει ενοχλημένος ο συντάκτης του δημοσιεύματος.
 
 
(Στοιχεία από alfa.mk)
--
               
 
Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  τουιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments