....

ΣΚΟΠΙΑ: ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΕΚΛΟΓΗ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ

Τόσο η κυβέρνηση, όσο και η αντιπολίτευση στο νοτιοσλαβικό κράτος- FYROM,  κάνουν προσεκτικές εκτιμήσεις για το εάν η νίκη του Αλέξη

Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ, θα φέρουν ένα νέο άνεμο στην Ελλάδα, στην Ευρώπη και φυσικά, σε σχέση με τη διαμάχη για το όνομα «Μακεδονία», γράφει το σλαβικό δημοσίευμα των Σκοπίων και συνεχίζει: 

 


Ο Στέβο Πενταρόφσκι - Стево Пендаровски, από το Σοσιαλδημοκρατικό κόμμα- SDSM, εκτιμά ότι οι προσδοκίες από το ΣΥΡΙΖΑ είναι εξωπραγματικά υψηλές.
 
 «Τέτοια ‘αντι-σταθεροποιητικά’ κόμματα έχουν δύσπνοια, όπως έχει αποδείξει, τόσες φορές, η πολιτική ιστορία. Η πολιτική τους επηρεάζεται από τα μεγάλα διεθνή θέματα και υπάρχει μικρό περιθώριο ελιγμών και αυτό θα είναι το κύριο μελλοντικό πρόβλημα του Τσίπρα, όπως δήλωσε ο Πενταρόφσκι.
 
Από την πλευρά της κυβέρνησης του VMRO-DPMNE, ο Αντόνιο Μιλοσόσκι, υπενθυμίζει ότι ο Τσίπρας έρχεται στην εξουσία σε μια πραγματικά δύσκολη κατάσταση για τη χώρα του. 
 
«Δεν είναι, πια, η Αθήνα, γλύπτης της ευρωπαϊκής αρχιτεκτονικής στα Βαλκάνια, αλλά μόνο ένας ασθενής στον τομέα αυτόν, που έχει πολλά εσωτερικά προβλήματα και προβλήματα με τους γείτονες», εκτιμά ο Μιλοσόσκι.
 
«Σε αντίθεση με τους προκατόχους του, αναμένεται να είναι  πιο ρεαλιστικός, ας πούμε από τον Αντώνη Σαμαρά που αρνήθηκε να σφίξει, ακόμη, και το χέρι αξιωματούχων της χώρας μας. Ωστόσο,  αυτό δεν σημαίνει ότι (η εκλογή Τσίπρα) θα φέρει μια νέα πρωτοβουλία στις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών (να αποδεχθεί η Ελλάδα, δηλαδή,  τα Σκόπια ως ‘Μακεδονία’)", θα προσθέσει ο Μιλοσόσκι.
 
Θα προσθέσει, όμως, ότι «δεν αποκλείεται να ληφθούν ορισμένα μέτρα προς τη χώρα μας, ως χειρονομία καλής θέλησης, έπειτα από πίεση της διεθνούς κοινότητας και ορισμένων χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
 
Θα μπορούσε να γίνει μια συνάντηση εδώ (Σκόπια) ή στην Αθήνα, εάν υπάρχει ένα παρασκηνιακό σενάριο για την ανάκτηση της εμπιστοσύνης (μεταξύ των δύο πλευρών), είπε ο Μιλοσόσκι.
Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments