....

ΣΚΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ - ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΔΕΛΗΓΙΩΡΓΗ

Η Alexandra Deligiorgi έγραψε
Σκεψεις για την τυχη της χωρας μας.
Η Θεσσαλία απελευθερωθηκε απο τους Τούρκους στις20 Ιουνιου του 1881 και η Λαρισσα στις 31 Αυγουστου του 1881.
Υστερα απο 142 χρόνια. με μια θηριώδη πυρκαγια και με ένα κυκλώνα, η βόρεια Ελλαδα, το πιο παραγωγικό τμήμα της χωρας, αποκόπηκε ξανα απο την " παληά " Ελλάδα του νότου , που τις τελευταιες δεκαετιες ξεπουλιεται, ελαφρα τη καρδία, στον τουρισμό.
Αν προκειται να ξαναγινουν τα δυο κομμάτια της χωρας μας ένα, ας ξαναγινουν παραγωγικά όπως έπρεπε να ειναι για να απολαμβάνουν αξιοπρέπεια και ασφάλεια.
Χτες βραδυ, ειδα στην ΕΡΤ 3 ενα ντοκυμανταιρ για τα Καναρια νησια και την δυστυχία στην οποία βουλιαξαν, έχοντας παραδωσει την τύχη τους στον τουρισμό, στη λεγόμενη "'βαρεια βιομηχανια" που εξοντωνει εκ των εσω τις χωρες, μετατρεποντας τες σε θερετρα για τους ανεπτυγμένους κατοικους του πλανήτη..
Τα Καναρια νηισά 'έφτασαν να ειναι τα πρωτα σε τουρισμό σε ολόκληρη την >Ευρωπη και τα πρωτα στη φτωχεια σε ολόκληρη την Ευρωπη.
Γιατι ο τουρισμός που εξασφαλισε θερινες κατοικίες στους ανεπτυγμένους Ευρωπαιους σ΄αυτα τα νησια, μετετρεψε τις γυναικες τους σε καμαριέρες με 600 Ευρω το μηνα και τους τους πρωην μικρο-μεσαίους άνδρες σε άνεργους και ανέστιους να τρεχουν για ενα πιατο φαϊ σε οργανωμένα συσσιτια που τους κρατουν στη ζωη.
Τεραστια ξενοδοχειακά συγκροτήματα κτισμένα κατα μηκος των ακτων, αφηνουν τις παληες μονοοροφες κατοικιες και τα χαμόσπιτα που ρημαζει ο χρόνος, να καταρρρεουν ενω οι κατοικοι , που τους απασχολει ο οργανωμένος τουρισμός, δεν μπορουν να βρουν κατοικια να νοικιάσουν, με ενοικια των 1800 Ευρω, και κοιμουνται στις παραλίες ή στα αυτοκινητα ωσπου να ξημερώσει και να ξαναπανε για δουλεια στα ξενοδοχεια.
Λιγοι στα χωρια , διατηρουν όπως τα παλια χρόνια, ενα κηπο με ζαρζαβατικα , κοτες και 1-2 ζωα που τους σωζουν απο την πεινα και τους επιτρεπουν να ζουν .
Τα κρουαζιερόπλοια που τοσο πολύ θελαμε κι εμεις να σουλατσαρουν στις θαλασσες μας, δεν αφήνουν ουτε ενα ευρω στα νησια, αφου ο ο ργανωμένος τουρισμός μεταφερει με δικ α του πούλμαν και δικο του προσωπικο τους επισκεπτες , σε προορισμους που καθημερινα αλλάζουν, όπως οριζει το προγραμμα τους,.
Οι εργαζομενες στα ξενοδοχεια γυναικες υστερα απο 10-15 χρόνια δουλειας ειναι ολες σακαταεμενες και οταν μιλουν για τους μισθους και μεροκάματα -ψιχουλα που κερδιζουν, οι ιδιοκτητες των ξενοδοχειακών συγκροτημάτων απαντουν συγκρίνοντας τα 600 ευρω των μισθων τους με τα διακοσια δολάρια μισθου στις Ινδιες και βρισκουν τα 600 ευρω υπερογκο ποσό και το υπηρετικο προσωπικό καλοπληρωμένο.
ΟΙ νέοι εχουν εγκαταλειψει τα Καναρια που ο γερασμενος πληθυσμος τουςς έφτασε στα 80% του συνολικού.
Η δυστυχία του μαρασμου είναι αβασταχτη : Να ξαναρίχνονται ολόκληρες εκτασεις σε καθεστως δουλείας, εξασαφλίζοντας στοις ανετπτυγμενες χωρες ονειρεμένες διακοπες σε ζεστα κλιματα και σμαραγδενιες θαλασσες.
Αν εμεις δεν θελουμε αυτη την τυχη για την χωρα μας, πρεπει να ξανακανουμε το συντομότερο την Θεσσαλια , την Μακεδονία, την Θρακη, τον πνευμονα που δινει στους ελληνες το αναγκαιο οξυγονο για να επιβιωσουν. Πρέπει να σταματησει αυτη η λαιλαπα των RΒΝΒ που κοιμιζει ολόκληρους πληθυσμους, τους μαθαινει στην αεργια και τους αχρηστευει με την αδρανεια. ωστε να εχουν παραδωσει τα σπιτια κα ι τα εδαφη πριν καν το παρουν ειδηση.
Υστερα απο αυτο το μοιραιο καλοκαιρι του 2023 που κατακαψε την Θρακη και κατέπνιξε την Θεσσαλια, εχουμε τη μοναδικη ευκαιρία, να ξανσκεφτουμε την τυχη της χωρας μας και να την κανουμε με νυχια και δοντια ξανα παραγωγικη.
Τα χιλιαδες πνιγμενα και καμενα ζωα, πρεπει να ξαναγυρισουν στα μαντριά τους και τα χωραφια και τα κτηματα να ξαναγινουν ενεργά, μακρια απο τις αυταπάτες του ευκολου χρηματος .
Με τον τροπο που κινηθηκαμε τα τελευταια σαραντα χρόνια αποδείξαμε στους εαυτους μους οτι δεν μας αξίζει ουτε καν μια αξιωματικη αντιπολίτευση που να βλέπει λιγο πέρα απο τη μυτη της. Φοβαμαι πως ο "πολιτισμενος" κοσμος γελά με την αφέλειά μας και τη ραχάτικη ασκεψια μας που δυστυχως φτανει στα ορια της ηλιθιοτητας.

 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments