..

ΣΕΡΒΟΣ ΥΠ. ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ: ΚΑΝΑΜΕ ΛΑΘΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΠΓΔΜ

Λάθος χαρακτήρισε την αναγνώριση του συνταγματικού ονόματος της ΠΓΔΜ (Δημοκρατία της Μακεδονίας) ο υπουργός Εξωτερικών της Σερβίας, Ίβιτσα Ντάτσις, καθώς όπως υποστήριξε τα Σκόπια «αναγνώρισαν αργότερα το Κόσοβο ως ανεξάρτητο».

Σε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξή του στο σερβικό πρακτορείο ειδήσεων Beta, ο Ντάτσιτς εξήγησε: «Όλη η Ευρώπη και ο κόσμος χρησιμοποιούν το όνομα πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας (FYROM), ενώ εμείς δώσαμε ένα χαστούκι στους αδελφούς μας, τους Έλληνες και τώρα περιμένουμε να μην αναγνωρίσουν το Κόσοβο. Εμείς αναγνωρίσαμε τη Μακεδονία, προσβάλλοντας τους Έλληνες και αυτοί (ενν.τα Σκόπια) ψηφίζουν πάντα υπέρ του Κοσσόβου. Θα πρέπει να πω ότι υπήρξαμε ανόητοι. Για να χρησιμοποιήσω έναν μη διπλωματικό όρο».

Ο κ. Ντάτσιτς είπε ακόμη στην ίδια συνέντευξη, ότι το Βελιγράδι θα συνεχίσει να χρησιμοποιεί το συνταγματικό όνομα της ΠΓΔΜ στις διμερείς σχέσεις με τα Σκόπια, αλλά πολυμερώς το όνομα θα χρησιμοποιεί το όνομα που χρησιμοποιεί η ΕΕ, τα Ηνωμένα Έθνη και άλλοι διεθνείς οργανισμοί για τη χώρα αυτή, δηλαδή FYROM.

 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments