....

ΣΕΡΝΕΤΑΙ ΤΟ WIFI ΣΑΣ; ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΤΑΙΕΙ

Εάν την ώρα που σερφάρετε στο διαδίκτυο παρατηρήσετε πως η ταχύτητά του επιβραδύνεται και το κολλάει, μην βιαστείτε να κατηγορήσετε ούτε το δίκτυο ούτε τους γείτονες που μπορεί να το κλέβουν. 

Σύμφωνα με μία νέα έρευνα από τη Βρετανία, οι παρεμβολές στο WiFi μπορούν να προέλθουν από τις πιο απρόσμενες πηγές. Image and video hosting by TinyPic

Μία μελέτη της βρετανικής οργάνωσης Ofcom, σύμφωνα με το BBC, προειδοποιεί ότι οι παρεμβολές μπορούν να προέλθουν από τα «μόνιτορ» για το μωρό στο διπλανό δωμάτιο, από το φούρνο μικροκυμάτων, ακόμα και από τα χριστουγεννιάτικα φωτεινά στολίδια.

Η Oftcom κυκλοφόρησε και μια εφαρμογή που «τσεκάρει» την ποιότητα των ευρυζωνικών ασύρματων συνδέσεων στο σπίτι ανάμεσα στο μπόντεμ-ρούτερ και στους φορητούς υπολογιστές, τις ταμπλέτες και τα κινητά τηλέφωνα.

Παρά τις επίσημες ταχύτητες που δίνουν οι πάροχοι διαδικτύου και οι κατασκευαστές των συσκευών, στην πραγματικότητα οι ταχύτητες πολλών εκατομμυρίων ασύρματων συνδέσεων είναι πιο αργές από ό,τι θα μπορούσαν να είναι. 

Επομένως την περίοδο των γιορτών πολλοί θα είναι οι δυσαρεστημένοι, με τόσα ηλεκτρονικά λαμπάκια τριγύρω.

Σχόλια - Facebook Comments