....

ΣΕ ΠΕΛΛΑ ΗΜΑΘΙΑ, ΚΑΙ ΠΙΕΡΙΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ 5.500 ΣΤΡΕΜΜΑΤΑ ΒΑΜΒΑΚΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΟ ΠΡΟΤΥΠΟ FIBERPRO

 

 

 

Στα πλαίσια της ποιοτικής αναβάθμισης του ελληνικού βαμβακιού η εταιρεία Σπύρος Ανδριώτης Α.Ε. σε συνεργασία με την Γ. & Π. ΕΚΚΟΚΚΙΣΤΗΡΙΑ ΒΑΜΒΑΚΟΣ Α.Ε. και την NOVACERT ΕΠΕ εφάρμοσε το Ιδιωτικό Πρωτόκολλο Βάμβακος FiberPro2, χρησιμοποιώντας ποικιλίες Deltapine τις οποίες διατηρεί, σποροπαράγει και διανέμει στην ελληνική αγορά.

Το FiberPro2 εφαρμόστηκε στην ευρύτερη περιοχή των νομών Ημαθίας, Πέλλας και Πιερίας. Οι συνεργαζόμενοι παραγωγοί του FiberPro2 είχαν τη δυνατότητα να επιλέξουνε ανάμεσα στις DP 332-DP 396-DP 377 ποικιλίες βάμβακος ανάλογα με τις ανάγκες των 5.500 στρεμμάτων που καλλιεργήθηκαν συνολικά.

Η επιλογή-ενημέρωση και εκπαίδευση των παραγωγών ξεκίνησε από την NOVACERT και τη Σπύρος Ανδριώτης Α.Ε πριν την σπορά και συνεχίστηκε σε όλα τα στάδια της καλλιεργητικής περιόδου, δίνοντας έμφαση στην ορθή γεωργική πρακτική.

Ο φορέας TÜV HELLAS(TÜV NORD) πιστοποίησε την ορθή εφαρμογή του πρωτοκόλλου FiberPro2 από όλα τα συμβαλλόμενα μέλη. Οι παραγωγοί έλαβαν πιστοποίηση και κατά AGRO 2-1 & AGRO 2-2 που τους βοηθάει στα τρέχοντα προγράμματα βελτίωσης.

Στις 15/2/2018 ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα του FiberPro2 στους συμμετέχοντες παραγωγούς από την Novacert. Η Γ & Π ΕΚΚΟΚΚΙΣΤΗΡΙΑ ΒΑΜΒΑΚΟΣ Α.Ε αναγνωρίζοντας τα θετικά αποτελέσματα της όλης προσπάθειας απέδωσε στους παραγωγούς την υπεραξία που δημιουργήθηκε για το έτος 2017.

Η Σπύρος Ανδριώτης Α.Ε, μετά την επιτυχή έκβαση του FiberPro2 θα συνεχίσει το πρόγραμμα την επόμενη καλλιεργητική περίοδο σε μεγαλύτερη κλίμακα, σε περισσότερες περιοχές και με καινούριες συνεργασίες.

 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments