....

ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΝΗΣΙ: ΣΚΟΤΩΣΕ ΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟΥ ΓΙΑΤΙ «ΗΘΕΛΕ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΖΩΗ»

 

 

 

Συνελήφθη στην Κέφαλο της Κω ο 53χρονος συζυγοκτόνος R. S. σε εκτέλεση βουλεύματος του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Άμφισσας, που ανακαλεί την υφ’ όρων απόλυσή του από τις φυλακές, λόγω μη τήρησης των περιοριστικών όρων, που του είχαν επιβληθεί στο πλαίσιο της αποφυλάκισης του. Ο 53χρονος προσήχθη από τους αστυνομικούς στις 18.45 χθες (28-03-2018) και οδηγήθηκε στο Τμήμα Ασφαλείας για τα περαιτέρω.

Στον 53χρονο είχε επιβληθεί ποινή κάθειρξης 12 ετών από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Ρόδου την 18η Οκτωβρίου 2010.

Κρίθηκε ένοχος ανθρωποκτονίας εν βρασμώ ψυχής της 30χρονης εν διαστάσει συζύγου του, μητέρας των δύο ανήλικων παιδιών τους, ηλικίας 7 και 3 ετών. Το δικαστήριο είχε κρίνει συγκεκριμένα κατά πλειοψηφία ότι ο 53χρονος την 23η Αυγούστου 2009 τυφλωμένος από την οργή που του προκάλεσε το θέαμα της γυναίκας του να του επιτίθεται με κουζινομάχαιρο και να επιχειρεί να τον πλήξει στην κοιλιακή χώρα της άρπαξε το μαχαίρι με το αριστερό του χέρι και εν συνεχεία της κατάφερε πολλαπλά χτυπήματα με αυτό που απέβησαν μοιραία.

Η αντίστροφη μέτρηση του εγκλήματος

Το θύμα με τον 53χρονο σύζυγό της ζούσαν στ’ Αφάντου μαζί με τα ανήλικα παιδιά τους. Ο 53χρονος ανειδίκευτος εργάτης μετά βίας εξασφάλιζε τα προς το ζην για το ζευγάρι ενώ πριν από δύο χρόνια είχε απελαθεί γιατί μετά από έρευνα προέκυψε ότι διέμενε παράνομα στη χώρα. Η σχέση του ζευγαριού περνούσε κρίση με αποτέλεσμα η 30χρονη να αποφασίσει να εγκαταλείψει τη συζυγική στέγη και να μετακομίσει στην οικία του αδελφού της στ’ Αφάντου.

Ο 53χρονος σύμφωνα με καταθέσεις δεν αποδεχόταν τον χωρισμό και έγινε ιδιαίτερα φορτικός στην 30χρονη την οποία φέρεται να παρακολουθούσε, ενώ δεν ήταν λίγοι οι καβγάδες μεταξύ τους και μάλιστα δημόσια. Ο ίδιος ενώπιον του δικαστηρίου επεσήμανε ότι κατόρθωσε με κόπους να φτιάξει την οικογενειακή τους στέγη στ’ Αφάντου και να έχουν μια αξιοπρεπή ζωή και πως η σύζυγός του επειδή έκανε εξωσυζυγική σχέση με έναν τρίτο άρχισε να τον απομακρύνει από το σπίτι τους, άλλαξε τις κλειδαριές και δεν τον άφηνε να δει τα παιδιά του.

Οι ισχυρισμοί του συζυγοκτόνου

Υποστήριξε παραπέρα ότι η σύζυγός του επηρεασμένη από τον μοντέρνο τρόπο ζωής στην Ελλάδα ήγειρε όλο και μεγαλύτερες αξιώσεις και όταν ο ίδιος της εξηγούσε ότι τα οικονομικά τους δεν τους επέτρεπαν μεγάλη ζωή τόσο η ίδια όσο και η οικογένειά της, τον αποκαλούσαν αποτυχημένο και ανάξιο. Ισχυρίστηκε παραπέρα ότι η σύζυγός του, τον απειλούσε ότι ένα τρίτο πρόσωπο θα κινούσε τις διαδικασίες απέλασής του από τη χώρα και ότι θα έχανε την επαφή με τα παιδιά του.

Ισχυρίστηκε εξάλλου ότι η σύζυγός του, ενώ λογομάχησαν όταν απαίτησε να του δώσει τα παιδιά τους για να τα πάει βόλτα σε πάρκο, έπιασε ένα κουζινομάχαιρο και επιχείρησε να τον πλήξει με αυτό. «Τι κάνεις, της είπα και εκείνη μου απάντησε, θα σε τελειώσω» είπε ο 53χρονος στην απολογία του ενώπιον του δικαστηρίου, περιγράφοντας το τι είχε συμβεί ισχυριζόμενος παραπέρα ότι την ώρα εκείνη νευρίασε, θόλωσε και δεν ήξερε τι έκανε.

Η μέρα της δολοφονίας

Θυμίζουμε ότι το μεσημέρι της 23ης Αυγούστου 2009, στις 15.00, ο αδελφός της άτυχης γυναίκας πήρε τα δύο ανίψια του και τα πήγε στην παραλία Αφάντου. Επέστρεψε στην οικία με τα ανήλικα στις 18.20. Χτυπούσε την είσοδο για να του ανοίξει η αδελφή του αλλά δεν εύρισκε ανταπόκριση. Επιχείρησε να επικοινωνήσει μαζί της τηλεφωνικά αλλά ματαίως.

Διαπίστωσε στη συνέχεια ότι ήταν ανοιχτό ένα παράθυρο της οικίας του και αποφάσισε να εισέλθει μαζί με τα παιδιά. Το θέαμα που αντίκρισαν ήταν αποτρόπαιο. Η 30χρονη βρισκόταν στο υπνοδωμάτιο ανάσκελα στο έδαφος μέσα σε ένα λουτρό αίματος.

Πηγή: dimokratiki.gr

 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments