....

ΣΑΒΒΙΔΗΣ Η ΚΟΝΤΟΜΗΝΑΣ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑ;

Καταιγιστικές εξελίξεις για την αναμόρφωση του τηλεοπτικού τοπίου φαίνεται ότι πυροδοτεί η απόσυρση του Γιάννη Καλογρίτσα από τις άδειες, καθώς τον πρώτο λόγο τώρα έχει ο Ιβάν Σαββίδης, που μένει να αποδειχθεί αν θα διαθέσει τα απαιτούμενα κεφάλαια για άδεια και τηλεοπτική υποδομή, παρότι πολλοί τον έχουν κατηγορήσει, μετά και τις ίδιες τις δηλώσεις που έκανε μετά το διαγωνισμό, ότι συμμετείχε στη διαδικασία σε ρόλο «λαγού», προκειμένου να ανεβάσει τα τιμήματα.

Σε δηλώσεις του, το «αφεντικό» του ΠΑΟΚ και της ΣΕΚΑΠ ανέφερε ότι περιμένει σχετική ειδοποίηση από την κυβέρνηση, ότι μπορεί να λάβει άδεια ως πρώτος επιλαχών υπερθεματιστής και είναι έτοιμος σε 2-3 ημέρες να καταθέσει τα 61,5 εκατ. ευρώ που είχε προσφέρει στη διαγωνιστική διαδικασία.

Επανέλαβε δε την προσφορά του σε όλα τα κανάλια που εκπέμπουν σήμερα, αλλά δεν έχουν εξασφαλίσει άδεια, να εξετάσουν το ενδεχόμενο εξαγοράς τους από την εταιρεία του, Dimera Investments, ώστε να προστατευθούν και οι υφιστάμενες θέσεις εργασίας. Διευκρίνισε, πάντως, ότι δεν βρίσκεται σε σχετικές διαπραγματεύσεις, αλλά θα το κάνει αμέσως μόλις αποκτήσει την άδεια.

Η ανοικτή πρόσκληση Σαββίδη προφανώς απευθύνεται και στον Alpha του Δ. Κοντομηνά, που είναι δεύτερος στην κατάταξη των επιλαχόντων υπερθεματιστών, έχοντας προσφέρει μόλις 500.000 ευρώ λιγότερα από την Dimera, και αν «στραβοπατήσει» ο Ιβάν Σαββίδης θα έχει τη δυνατότητα να πληρώσει 61 εκατ. ευρώ και να πάρει την άδεια που είχε αρχικά εξασφαλίσει ο Γ. Καλογρίτσας.

Προς το παρόν, όμως, ο κ. Κοντομηνάς επιδιώκει να αξιοποιήσει νομικά «όπλα» για να κηρυχθεί άκυρος ο διαγωνισμός, υποστηρίζοντας ότι πλέον η διαδικασία δεν μπορεί να «σταθεί». Όπως δήλωσε ο νομικός σύμβουλος του Alpha, καθηγητής Πάνος Λαζαράτος, «τίθεται σοβαρό θέμα για το σύνολο του διαγωνισμού, για πολλούς λόγους, αλλά για ένα σημαντικότερο: Ο κύριος Καλογρίτσας συμμετείχε σε αυτή τη διαδικασία με χρήματα που δεν είχε. Αυτό σημαίνει ότι όλη του η οικονομική συμπεριφορά επηρέασε όλους τους άλλους υποψηφίους. Αυτό καθιστά το διαγωνισμό στο σύνολό του προβληματικό».

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments