....

ΣΑΡΩΝΕΙ ΤΑ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΑ Η ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ – ΧΑΛΑΖΙ ΣΤΟ ΜΕΤΣΟΒΟ (VIDEO)

Σαρώνει τη βορειοδυτική Ελλάδα το κύμα κακοκαιρίας με την κωδική ονομασία «Μέδουσα» και από τη νύχτα θα χτυπήσει και την Αττική. Ηδη η Πτολεμαΐδα πλημμύρισε από τις καταιγίδες, ενώ «άσπρισε» από το χοντρό χαλάζι το Μέτσοβο.

Στην Πτολεμαϊδα, υπόγεια πλημμύρισαν από τις ισχυρές βροχοπτώσεις, ενώ 30χρονος εγκλωβίστηκε στο αυτοκίνητό του και σώθηκε την τελευταία στιγμή από συγχωριανούς του.

Στην Πάτρα, το στέγαστρο του δημοτικού κολυμβητηρίου παρασύρθηκε από τον θυελλώδη άνεμο και καταπλάκωσε αυτοκίνητα.

Απροσπέλαστος λόγω κατολισθήσεων είναι ο δρόμος Πάτρας -Πύργου, ενώ κεραυνοί δημιουργούν πύρινες εστίες.

Αρκετές κλήσεις για πλημμυρισμένα φρεάτια σε δρόμους της Λάρισας δέχθηκαν η πυροσβεστική υπηρεσία αλλά και η δημοτική επιχείρηση ΔΕΥΑΛ λόγω της ισχυρής βροχόπτωσης που βρίσκεται σε εξέλιξη, ενώ αρκετοί δρόμοι της πόλης έχουν πλημμυρίσει από τη μεγάλη ποσότητα νερού που συνεχίζει να πέφτει.

Τις τελευταίες ώρες εντοπίζονται διακοπές ρεύματος σε διάφορες περιοχές του νομού Λάρισας λόγω κεραυνών.

Δέκα μηχανήματα της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων βρίσκονται σε εγρήγορση και αντιμετωπίζουν τα όχι μέχρι τώρα έντονα προβλήματα καταπτώσεων που έχουν σημειωθεί στον ορεινό όγκο του νομού Τρικάλων, από τις τελευταίες ισχυρές βροχοπτώσεις.

Επίσης η Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων συνιστά στους οδηγούς να μην προβαίνουν σε άσκοπες μετακινήσεις λόγω των καιρικών συνθηκών που επικρατούν.

Τις πρωινές ώρες της Δευτέρας θα επηρεαστούν η Δυτική Μακεδονία, η Δυτική Στερεά, τα νοτιότερα νησιά του Ιονυίου, η Δυτική και Νότια Πελοπόννησος.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της Δευτέρας θα επηρεαστούν η Κεντρική Μακεδονία, η Θεσσαλία, οι Σποράδες, η Ανατολική Στερεά -περιλαμβανομένης πρόσκαιρα της Αττικής- η Εύβοια, η Βορειοανατολική Πελοπόννησος και πρόσκαιρα η Ανατολική Μακεδονία, τα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου και πιθανόν τα βορειότερα νησιά των Κυκλάδων και η Θράκη.

Τα φαινόμενα κατά τόπους στην Κεντρική Μακεδονία (κυρίως στην Πιερία, την Χαλκιδική και στον Θερμαϊκό) τη Θεσσαλία, τις Σποράδες και την Εύβοια θα είναι ιδιαιτέρως ισχυρά.

 

 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments