....

ΣΑΛΟΣ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ : ΡΑΣΟΦΟΡΟΣ ΑΥΤΟΝΟΜΑΖΕΤΑΙ "ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ" (PHOTOS)

 

Συνεχίζεται ο σάλος με τον δήθεν μητροπολίτη, κατά κόσμον Θωμά Κονσολάκη, ο οποίος πριν βάλει τα ράσα είχε εταιρία διακόσμησης εσωτερικών χώρων...

Μετά την ανακοίνωση της Αρχιεπισκοπής Κρήτης, η οποία εφιστά την προσοχή των πιστών "για να μην πέσουν θύματά του" ο ίδιος επιχειρεί να αποδείξει ότι τα ράσα του δεν είναι απάτη και αποκαλύπτει πως αυτοχρίστηκε «μητροπολίτης Ευρώπης Ιλαρίων». Ισχυρίζεται ότι κάποιοι του κάνουν πόλεμο και προσπαθούν να τον βάλουν στο χέρι, στέλνοντάς του «βροχή» μηνυμάτων με… σεξουαλικό περιεχόμενο! «Ενοχλήθηκαν, γιατί είδαν φωτογραφίες που έβαλα με επώνυμους Κρητικούς όταν πήγα στην Κρήτη. Δέχθηκα μηνύματα στο κινητό μου και το facebook, όπως και αιτήματα φιλίας από ανθρώπους που οι προθέσεις τους ήταν να με πιάσουν κάπου και να δημιουργήσουν σκάνδαλο, δεν τα κατάφεραν όμως, αν και σε δύο τρεις απάντησα ότι «ο Θεός είναι συγχώρεση αν μετανοήσεις», αναφέρει ο 46χρονος.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα Espresso, αναφορικά με την οικειοποίηση του ανύπαρκτου σύμφωνα με την Ορθόδοξη Εκκλησία τίτλου του «μητροπολίτη Ευρώπης», ισχυρίζεται πως όταν αποφάσισε να φορέσει ράσα έπρεπε να επιλέξει να θα υπηρετήσει την Ελλαδική Εκκλησία ή θα είναι ελεύθερος κληρικός. «Υπάρχουν δύο ημερολόγια, το Γρηγοριανό και το Ιουλιανό. Το Γρηγοριανό είναι το νέο που εκπροσωπεί την Ελλαδική Εκκλησία, και το παλαιό Ιουλιανό-ρώσικο ημερολόγιo είναι αυτό που ακολουθούν όσοι δεν θέλουν να ενταχθούν στην Ελλαδική Εκκλησία. Εγώ αποφάσισα να είμαι ελεύθερος κληρικός να λειτουργήσω με το Ιουλιανό ημερολόγιο, λόγω των καταβολών μου και της εμπειρίας μου στη Ρωσία, όπου έζησα περισσότερο από έναν χρόνο». Μάλιστα ο ίδιος δηλώνει : «δεν είμαι αλήτης» ενώ αρνείται ότι θεραπεύει και ότι είναι θαυματουργός όπως θεωρούσαν οι πιστοί του που τον ακολουθούν ως οπαδοί.

ΦΩΤΟ από candianews.grΦΩΤΟ από candianews.gr
ΦΩΤΟ από candianews.grΦΩΤΟ από candianews.gr
ΦΩΤΟ από candianews.grΦΩΤΟ από candianews.gr
Η ανακοίνωση της αρχιεπισκοπής Κρήτης
 
«Τις τελευταίες ημέρες έχει εμφανισθεί στο Ηράκλειο, αλλά και σε άλλες περιοχές της Ανατολικής κυρίως Κρήτης, κάποιος ρασοφόρος, ο οποίος ονομάζεται «Μητροπολίτης Κρήτης Ιλαρίων ο Α', Υπέρτιμος και έξαρχος πάσης Ευρώπης και Πρόεδρος της Ελληνορωσικής Μητροπολιτικής Συνόδου Ευρώπης». Ως έδρα του παρουσιάζει κάποιο Ησυχαστήριο «Παναγία Θεραπεύτρια» στη Νέα Μάκρη Αττικής.
 
Ο συγκεκριμένος ρασοφόρος πραγματοποιεί συνάξεις σε ξενοδοχεία, αίθουσες και ιδιωτικούς χώρους, προσκαλεί ανθρώπους που έχουν προβλήματα υγείας για να τους «σταυρώσει» και δήθεν να τους θεραπεύσει. Πληροφορούμε τον ευσεβή λαό της Ιεράς Αρχιεπισκοπής μας, ότι ο συγκεκριμένος ρασοφόρος είναι άγνωστος για την Ορθόδοξη Εκκλησία μας.
 
Δεν έχει καμία σχέση με την Εκκλησία Κρήτης, ούτε με κάποια από τις Κανονικές Ορθόδοξες Εκκλησίες σε όλο τον κόσμο, ούτε υπάρχει Ελληνορωσική Μητρόπολη Ευρώπης ή Ελληνορωσική Μητροπολιτική Σύνοδος. Για τους παραπάνω λόγους, ζητούμε την προσοχή των ευσεβών χριστιανών εις το συγκεκριμένο θέμα, να βρίσκονται σε εγρήγορση, να εμπιστεύονται μόνο  την Τοπική Ορθόδοξη Εκκλησία μας και τις ευρισκόμενες σε κοινωνία με τις Κανονικές Ορθόδοξες Εκκλησίες.»
 
Πηγή: Εφημερίδα Espresso

 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments