....

ΣΑΛΟΣ ΜΕ ΤΙΣ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΗΣ Ν.Δ. - ΖΗΤΟΥΝ ΤΗΝ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ

 

«Πόλεμος χαρακωμάτων», ξέσπασε μέσα στη ΝΔ μετά τις ρατσιστικές δηλώσεις κατά των Ρομά, του βουλευτή του κόμματος, Θανάση Δαβάκη.

Τα κεντροδεξιά στελέχη του κόμματος ζητούν «την κεφαλήν του επί πινάκι», δηλαδή την άμεση διαγραφή του τονίζοντας πως εκθέτει το κόμμα στην κοινωνία. Επίσης θεωρούν ότι αν περάσει χωρίς κυρώσεις το ρατσιστικό παραλήρημα του βουλευτή, θα υπάρξουν και άλλα κρούσματα δηλώσεων ή αναφορών με άλλες κοινωνικές ομάδες ή με τους πρόσφυγες.

Ωστόσο η δεξιά πτέρυγα της ΝΔ. που εκφράζεται από τον αντιπρόεδρο του κόμματος Άδωνι Γεωργιάδη και τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά αντιδρούν και συνιστούν στην ηγεσία, «να μην προβεί σε βεβιασμένες κινήσεις».

Στη μέση των εσωκομματικών πυρών, βρίσκεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος προσπαθεί να κρατήσει τις ισορροπίες, αλλά αποδεικνύεται εξαιρετικά δύσκολο.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, «ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης είναι πολύ ενοχλημένος για τις δηλώσεις του βουλευτή Θ. Δαβάκη», διαμήνυσαν πηγές της κόμματος που μίλησαν στο Πρακτορείο.

Όπως τόνισαν χαρακτηριστικά αυτό το ζήτημα «ενδέχεται να έχει συνέχεια».

Είναι σαφές, πως, υπάρχει διαφορετική αντιμετώπιση της παρεκτροπής του Θανάση Δαβάκη, σε σύγκριση με την αντιμετώπιση της βουλευτού Κατερίνας Παπακώστα και του Ευάγγελου Αντώναρου που διαγράφηκαν με συνοπτικές διαδικασίες.

Θυμίζουμε ότι οι απαράδεκτες δηλώσεις από τον βουλευτή της ΝΔ (βλ. σχετικό δημοσίευμα στο Σin) έγιναν κατά διάρκεια εκδήλωσης σε σχολείο της Παλαιοπαναγιάς του Δήμου Σπάρτης, για την πρόληψη και την αντιμετώπιση παραβατικότητας από διάφορες πληθυσμιακές ομάδες, μεταξύ των οποίων και οι Ρομά.

«Εγώ απαγορεύω σε οποιονδήποτε από αυτούς να με ψηφίζει», έιπε ο βουλευτής της ΝΔ.  «Κι αν έχετε κάποιον γνωστό, να του το πείτε να μην με ξαναψηφίσει».

Ο κ. Δαβάκης υποστήριξε ότι με τις απόψεις του συμφωνούν πολλοί στα κόμματα, αλλά φοβούνται το πολιτικό κόστος.

«Όσον αφορά στο πολιτικό κόστος που λέει κάποιος, παρακαλώ και απαγορεύω σε οποιονδήποτε αθίγγανο, γύφτο και δεν συμμαζεύεται, να με ψηφίσει. (…) Όποιος με ψηφίσει από αυτή την κοινωνική ομάδα, δεν τον αναγνωρίζω».

Ειρωνικά και απαξιωτικά μίλησε ο κ. Δαβάκης για τις πολιτικές στήριξης και κοινωνικής ενσωμάτωσης των Ρομά.

«Λυπάμαι τα παιδάκια που γεννιούνται από αυτούς τους ανθρώπους και την κατάσταση στην οποία βρίσκονται. Για να μη λέμε για «πολιτικές» και να φοβόμαστε γαι τις ψήφους», είπε ο βουλευτής της ΝΔ.

Αργότερα, μετά τον σάλο που προκλήθηκε επιχείρησε να ανασκευάσει, λέγοντας πως «δεν με εκφράζουν αυτά που είπα»!.

Όμως στη διάρκεια της ομιλίας του, οι σχετικές αναφορές του ήταν αρκετές και όχι μία και μάλιστα είχαν και… επιχειρηματολογία.

Όπως δήλωσε το RealFm «τον τελευταίο καιρό γίνονται διάφορες συγκεντρώσεις πολιτών, όπου καλούν τις τοπικές Αρχές. Κάποιος από τους πολίτες είπε ότι 'δεν τους πειράζετε εσείς οι πολιτικοί γιατί φοβάστε τις ψήφους, που σας ψηφίζουν'. Σε απάντηση αυτής της προσβλητικής κατηγορίας έκανα τη συγκεκριμένη δήλωση, ότι απαγορεύω σε οποιονδήποτε κύριο εξ αυτών που νομίζει ότι εγώ τον καλύπτω επειδή με ψηφίζει, να με ψηφίσει".

"Τα τελευταία 2-3 χρόνια υπάρχει μια έντονη εγκληματικότητα, η οποία προέρχεται από αυτήν την τάξη, των λεγόμενων Ρομά. Η κατάσταση έχει ξεφύγει σε περιοχές κοντά στην Σπάρτη. Ο κόσμος έχει δεινοπαθήσει από την εγκληματικότητα που προέρχεται κυρίως από τους ανθρώπους αυτούς" πρόσθεσε.

 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments