....

ΡΩΣΙΔΑ INFLUENCER ΠΕΘΑΝΕ ΑΠΟ ΑΣΙΤΙΑ- ΔΕΝ ΕΠΙΝΕ ΝΕΡΟ ΖΟΥΣΕ ΜΕ ΦΡΟΥΤΑ - ΦΩΤΟ

Η είδηση ότι μία δημοφιλής food blogger και influencer εξάντλησε τον οργανισμό της περιορίζοντάς τη δίαιτά της σε αυστηρή ωμοφαγία και φρουτοφαγία με αποτέλεσμα να επιδεινωθεί η υγεία της και να πεθάνει έχει προκαλέσει πολλές συζητήσεις.

Η ιστορία της Ρωσίδας Ζάνα Σαμσόνοβα που πέθανε σε ηλικία 39 ετών στη Μαλαισία από ασιτία φέρνει στο προσκήνιο τους κινδύνους που μπορεί να κρύβει η πολύ αυστηρή ωμοφαγία ειδικά όταν είναι περιορισμένη σε ένα ή δύο είδη. Ακόμα πιο σοκαριστικό για την περίπτωση της Σαμσόνοβα είναι το στοιχείο ότι τα τελευταία έξι χρόνια δεν έπινε νερό. Όπως η ίδια έλεγε, αντικαθιστούσε το νερό με χυμούς λαχανικών και φρούτων.


 

 

Τα τελευταία έξι χρόνια, η Ζάνα Σαμσόνοβα είχε επιλέξει να μην πίνει νερό.
"Η ζωή είναι ανούσια αλλά αξίζει να τη ζεις εφόσον αναγνωρίζεις ότι είναι ανούσια"
Λίγες μέρες πριν το τραγικό της τέλος είχε κάνει μια ανάρτηση στον λογαριασμό της στο Instagram που μετά τον θανατό της αποκτά νέα διάσταση: "Η ζωή είναι ανούσια αλλά αξίζει να τη ζεις εφόσον αναγνωρίζεις ότι είναι ανούσια".

Ρωσίδα influencer πέθανε από ασιτία


 

Σύμφωνα με όσα προκύπτουν, η Ζάνα Σαμσόνοβα είχε αφήσει πίσω της τον βιγκανισμό και είχε υιοθετήσει μια πλήρως ωμοφαγική και φρουτοφαγική διατροφή βασισμένη σε δύο φρούτα, το jackfruit και το durian, ενώ επιπλέον δεν έπινε νερό.

Ρωσίδα influencer πέθανε από ασιτία
Διαβάστε εδώ περισσότερα για την ιστορία της Ζάνα που ήταν γνωστή στα κοινωνικά δίκτυα ως Zhanna d'Art.

Τι είναι η ωμοφαγική δίαιτα


 

Η ωμοφαγική δίαιτα αποτελείται κυρίως ή πλήρως από ωμά και μη επεξεργασμένα τρόφιμα. Ένα τρόφιμο θεωρείται ωμό αν δεν έχει θερμανθεί ποτέ πάνω από τους 40-48°C. Δεν πρέπει, επίσης, να παστεριώνεται, να υποβάλλεται σε επεξεργασία με φυτοφάρμακα ή σε άλλη επεξεργασία με οποιονδήποτε τρόπο. Αντίθετα, η συγκεκριμένη διατροφή επιτρέπει πολλές εναλλακτικές μεθόδους προετοιμασίας, όπως η έκθλιψη για την παρασκευή χυμών, η ανάμειξη, η αφυδάτωση και το μούλιασμα. Παρόμοια με τον βιγκανισμό, η δίαιτα με ωμές τροφές είναι συνήθως φυτική και αποτελείται κυρίως από φρούτα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και σπόρους.

Ρωσίδα influencer πέθανε από ασιτία

"H ωμοφαγική δίαιτα δεν είναι κάτι καινούριο. Υπάρχει εδώ και αιώνες, όμως τα
τελευταία χρόνια έχει κερδίσει μεγάλη δημοφιλία. Οι υποστηρικτές της πιστεύουν ότι η κατανάλωση κυρίως ωμών τροφών είναι ιδανική για την ανθρώπινη υγεία και έχει πολλά οφέλη, συμπεριλαμβανομένης της απώλειας βάρους και της καλύτερης συνολικής υγείας. Ωστόσο, οι ειδικοί στον τομέα της υγείας προειδοποιούν ότι η κατανάλωση κυρίως ωμών τροφών μπορεί να οδηγήσει και σε αρνητικές συνέπειες για την υγεία" εξηγεί σε άρθρο της στο shape.gr η Κάλλια Γιαννιτσοπούλου, κλινική διαιτολόγος-διατροφολόγος, MSc, MBA, SRD.

 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments