....

ΡΟΔΟΣ : ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΑΛΙΑ ΠΟΛΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΑΛΥΣΟ (VIDEO PHOTOS)

Το TASTV.GR τις ημέρες του Πάσχα βρέθηκε στην Ρόδο και σας παρουσιάζει βίντεο και φωτογραφίες από αυτό το όμορφο κοσμοπολίτικο, παραδοσιακό, διαχρονικό αλλά  και σύγχρονο νησί, το ομορφότερο της Ελλάδας!

Η Ρόδος είναι ένα φαντασμαγορικό νησί και συναρπάζει τον καθε επισκέπτη τουρίστα.

Εμείς είχαμε την τύχη να βρούμε έναν παλιό φίλο Εδεσσαίο τον κ. Βασίλη Παίσογλου ο οποίος και μας ξενάγησε όπως θα δείτε και στο βίντεό μας παρακάτω στην παλιά πόλη της Ρόδου και στην πόλη Ιαλυσό τον οποίο και ευχαριστούμε θερμά.

Η Παλιά Πόλη της Ρόδου, το Μανδράκι, η Ακρόπολη της Λίνδου, η αρχαία Κάμειρος και η αρχαία Ιαλυσός, η Κοιλάδα με τις Πεταλούδες, η Φιλέρημος. Ιστορία μεγάλη και αξιοθέατα αναρίθμητα. Στα Δωδεκάνησα, θα συναντήσετε ένα νησί και μια φύση... σκανδαλωδώς γενναιόδωρη. Τεράστιες αμμώδεις παραλίες, σμαραγδένια νερά, κάστρα και αρχαίες πολιτείες, γκουρμέ εστιατόρια, αλλά και ταβερνάκια με σαλάτες που φτιάχνονται με υλικά από τον μπαξέ, πολυτελή ξενοδοχεία και χωριά, όπου οι γυναίκες ψήνουν ακόμη το ψωμί στον ξυλόφουρνο.Ψηφίδα την ψηφίδα συνθέτετε το πολύμορφο παζλ της Ρόδου. Ενός προορισμού διαχρονικού, δημοφιλούς ήδη από τη ρωμαϊκή εποχή. Ταξίδι στο νησί των Ιπποτών, το νησί του μυθικού Κολοσσού της Ρόδου, το νησί, όπου Βυζαντινοί, Έλληνες, Ενετοί, Ιταλοί, Τούρκοι άφησαν τη σφραγίδα τους. Εκεί που συναντιούνται οι θαλάσσιοι δρόμοι του Αιγαίου και των ακτών της Μέσης Ανατολής: ένας από τους πιο περιζήτητους και δημοφιλείς προορισμούς της Ευρώπης.
 

Αξίζει να δείτε στη Ρόδο

 

Παλιά Πόλη της Ρόδου: παγκόσμια κληρονομιά, ανεκτίμητη
Ο καλύτερα διατηρημένος μεσαιωνικός οικισμός στον κόσμο έχει ενταχθεί στον κατάλογο των πόλεων της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς (World Heritage Towns) της UNESCO. Προστατευμένη μέσα στο επιβλητικό τείχος της –όριο ανάμεσα στο παρελθόν και το παρόν–, η Παλιά Πόλη της Ρόδου είναι το «οικόσημο» του νησιού, κι ένας από τους –πολλούς- λόγους για να επιλέξετε αυτό το νησί για τις διακοπές σας. 

Στην Παλιά Πόλη κάθε πέτρα διηγείται μια ιστορία, φτάνοντας σε βάθος 2.400 ετών. Αρχαία αγάλματα, μαρμάρινα οικόσημα, κρήνες, η Οδός των Ιπποτών και το Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου, τζαμιά και χαμάμ, ο πύργος του Ρολογιού με την απίστευτη θέα είναι η κληρονομιά, που άφησαν οι πολιτισμοί που πέρασαν.

Ο Μεγάλος Μάγιστρος στο Καστέλο και η Οδός των Ιπποτών
Ο πιο διάσημος δρόμος της Παλιάς Πόλης της Ρόδου είναι η οδός των Ιπποτών, αποκατεστημένη στη μορφή που είχε κατά τον Μεσαίωνα. Εδώ βρίσκονται τα καταλύματα των εθνικών ομάδων που συγκροτούσαν το τάγμα των Ιωαννιτών Ιπποτών. Στο ψηλότερο σημείο του δρόμου δεσπόζει το επιβλητικό Καστέλο, το Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου, με τους τεράστιους πύργους του, που είναι ένα θαυμάσιο μουσείο, από τα σημαντικότερα αξιοθέατα του νησιού.

Στο κοσμικό Μανδράκι
Είναι η σύγχρονη πόλη της Ρόδου, με το εμπορικό κέντρο, τα μεγάλα ξενοδοχεία, τα αμέτρητα καφέ, τα εστιατόρια, τα κλαμπ, αλλά και τα παραδοσιακά «μαρασιώτικα» σπίτια. Στο λιμάνι του Μανδρακίου, πάνω σε δυο ψηλές κολώνες από πωρόλιθο, βρίσκονται τα σύμβολα του νησιού: ο έλαφος και η ελαφίνα. Στην άκρη του μόλου του λιμανιού υψώνεται το μικρό φρούριο του Αγίου Νικολάου, κτισμένο το 1464-67.

Κατά μήκος της παραλιακής οδού τα δημόσια κτήρια που έφτιαξαν στο νησί οι Ιταλοί εντυπωσιάζουν: η Νέα Αγορά, η Τράπεζα της Ελλάδος, το Διοικητήριο, το Μέγαρο της Αρχιεπισκοπής, το Δημαρχείο, το Εθνικό Θέατρο και το διάσημο Ξενοδοχείο των Ρόδων (Grande Albergo Dell Rose), ένα από τα πολυτελέστερα στην Ευρώπη την εποχή του Μεσοπολέμου. Σήμερα σε μια πτέρυγά του φιλοξενεί το Καζίνο της Ρόδου και μπροστά του απλώνεται μέχρι το Ενυδρείο μια από τις πιο κοσμικές πλαζ της πόλης.

 

 

3/5/17

 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments