....

ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΩΝ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΩΝ ΠΑΡΑΔΟΣΕΩΝ ΤΗΣ ΠΕΛΛΑΣ ΣΕ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ – ΚΑΛΕΣΜΑ ΠΡΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης προσκαλεί τους επιχειρηματίες και επιχειρήσεις της περιοχής να συμμετέχουν σε εκδήλωση προβολής των εκλεκτών τοπικών γεύσεων

με αναγνωρισμένα, πιστοποιημένα και εκλεκτά προϊόντα από την περιοχή της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας, που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 25 και Παρασκευή 26 Ιουνίου 2015, στην Έδεσσα, έδρα της Π.Ε. Πέλλας.

 

Στόχος του σχεδίου συνεργασίας, είναι η δημιουργία βίντεο για την ανάδειξη της γαστρονομικής παράδοσης και των εκλεκτών γεύσεων της Πέλλας, με προϊόντα που διαθέτουν ποιότητα, φήμη και άμεση σύνδεση με την περιοχή παραγωγής.

 

Αναλυτικά, το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει:

1. Έκθεση προβολής των εκλεκτών, ποιοτικών και καινοτόμων προϊόντων από επιχειρήσεις της Πέλλας σε ειδικά διαμορφωμένο μαγαζί στα μικρά καταρρακτάκια Έδεσσας (στη διεύθυνση Στουγιαννάκη και Βουλγαροκτόνου γωνία). 

2. Μαγειρική και δημιουργία παραδοσιακών, τοπικών βραβευμένων γεύσεων και συνταγών, από επαγγελματίες μάγειρες σεφ και έμπειρους της παράδοσης, με τη χρήση τοπικών εκλεκτών προϊόντων, ΠΟΠ, ΠΓΕ και άλλων της Πέλλας.

 

3. Παράθεση επίσημου δείπνου την Πέμπτη 25/6/2015 και ώρα 21:00 στον χώρο του κέντρου «Καταρράκτες» Έδεσσας με προσκεκλημένους δημοσιογράφους των Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας και εκπροσώπους των τοπικών Φορέων και ειδικούς των γεύσεων.

 

4. Δημιουργία οπτικοακουστικού υλικού – βίντεο προβολής, που θα περιλαμβάνει λήψη πλάνων με τα προϊόντα της έκθεσης, αξιοθέατα τοπία και δράσεις τουριστικής προβολής σε όλη την Πέλλα σε συνδυασμό γεύσεων ανά περιοχή. Το βίντεο αποτελεί οπτικοακουστικό υλικό που θα αναπαραχθεί, με σκοπό να προβάλλεται σε δράσεις τουρισμού, προγραμμάτων αγροτικής ανάπτυξης και γαστρονομίας και θα υπάρχει πάντοτε στο διαδίκτυο για την τουριστική προβολή της Πέλλας και την ανάδειξη των προϊόντων της.

 

Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Διατοπικού Σχεδίου συνεργασίας με τίτλο «Γεύσεις Ελλήνων Εκλεκτές», που συμμετέχει η Αναπτυξιακή Πέλλας Αναπτυξιακή Α.Ε. Ο.Τ.Α. και εντάσσεται στο πρόγραμμα LEADER (Μέτρο 421 «Διατοπική και Διακρατική συνεργασία», Άξονας 4 ΠΑΑ 2007-2013) με τη συνεργασία της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας.

 

Το Σχέδιο τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας και Εταίροι του Σχεδίου είναι 21 Ο.Τ.Δ. LEADER - Αναπτυξιακές Εταιρείες της Ελλάδας.

 

Τρόπος συμμετοχής των επιχειρήσεων της Πέλλας

 

1. Παρουσίαση μη ευπαθών συσκευασμένων προϊόντων για την προβολή τους σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στα μικρά καταρρακτάκια.

2. Παρουσίαση ευπαθών προϊόντων και μη, στο μουσείο των γεύσεων στο κέντρο Καταρρακτών κατά τη συμμετοχή των καλεσμένων.

3. Συμμετοχή στο show γαστρονομίας με τη δημιουργία πιάτων και γεύσεων με προϊόντα της Πέλλας (δείπνο για περίπου 70 άτομα στο κέντρο Καταρρακτών), με παραδοσιακές και σύγχρονες συνταγές από ειδικούς στο χώρο της γαστρονομίας.

 

Οι δηλώσεις συμμετοχής γίνονται δεκτές έως την Δευτέρα 22-6-2015

Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις να αποστείλουν συμπληρωμένη την σχετική αίτηση στο Fax: 2381351298 της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Π.Ε. Πέλλας ή στο  e-mail: kkalaitzidou@pella.gr

 

Η συλλογή των προϊόντων πραγματοποιείται έως και την Τρίτη 23/6 στην Π.Ε. Πέλλας (πρώην Νομαρχία)  στο δεύτερο όροφο του διοικητηρίου, γραφείο 210 υπόψη κ. Νικολέτας Μπασινά.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείται στα τηλ. 6997026331 2381351398 -212 με την κ. Αικ. Καλαϊτζίδου  (ΤΕ Γεωπόνος ΔΑΟΚ Πέλλας) υπεύθυνη προβολής προϊόντων, καθώς και με τον Γενικό Διευθυντή της Αναπτυξιακής Πέλλας κ. Ιορδάνη Κιοσέογλου στο τηλέφωνο 2381021000.

                                        

                                                        ΜΙΚΡΑ ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΑΚΙΑ

                             (στη διεύθυνση Στουγιαννάκη και Βουλγαροκτόνου γωνία)

 

                  ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΕΚΘΕΣΗΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ

            Πέμπτη             25 Ιουνίου         10:00-13:00 / 18:00-20:30

       Παρασκευή      26 Ιουνίου         10:00-13:00 / 18:00-22:00

 

 

 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments