....

ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ ΤΟΥ ΝΑΙ ΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ

Αγκυρα

Σε εξέλιξη βρίσκεται η καταμέτρηση των ψήφων του τουρκικού δημοψηφίσματος, που θα κρίνει τη μορφή που θα έχει στο μέλλον η Τουρκική Δημοκρατία. Καταγράφεται προβάδισμα του «ναι», αλλά με πτωτική τάση. Θα καταμετρηθούν και τα ψηφοδέλτια χωρίς επίσημη σφραγίδα, ανακοίνωσε η Επιτροπή Εκλογών, προκαλώντας αντιδράσεις. Επίσημα αποτελέσματα αναμένονται περίπου στις 21:00.

Σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων anadolu, με καταμετρημένο το 90% των ψήφων σε εθνικό επίπεδο, το «ναι» προηγείται με 52,8%.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο, στην Κωνσταντινούπολη, με καταμετρημένο το 88% των ψήφων το ποσοστό του «όχι» βρίσκεται οριακά πάνω από το 50%.



Αν και αρχικά το ποσοστό υπέρ του «ναι» εμφανιζόταν πολύ υψηλό, στη συνέχεια, με την ενσωμάτωση όλο και περισσότερων εκλογικών τμημάτων, η τάση είναι σαφώς πτωτική.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το anadolu, στο 75% των ψήφων σε εθνικό επίπεδο, το «ναι» ήταν μπροστά με 54,6%. Νωρίτερα, είχε μεταδώσει ότι στο 50% των ψήφων, το «ναι» προηγείται με 57%.

Τα πρώτα αποτελέσματα που μετέδωσε το NTV έδειχναν ότι με καταμετρημένο το 24% των ψήφων, το «ναι» συγκέντρωνε ποσοστό 63%.

Ευρωπαίοι παρατηρητές των εκλογών έδιναν 61,8% στο «ναι», στο 30% των ψήφων.

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments