....

ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΕ 60ΡΗΔΕΣ ΝΑ ΕΡΓΑΣΤΟΥΝ ΣΕ ΣΟΥΠΕΡΜΑΡΚΕΤ! - ΒΙΝΤΕΟ

Πρόταση Τσακλόγλου σε 60ρηδες να εργαστούν σε σουπερμάρκετ!

Για εργασία των 60άρηδων ακόμη και σε σουπερμάρκετ μίλησε ο υφυπουργός Εργασίας, Πάνος Τσακλόγλου στον τηλεοπτικό σταθμό «ATTICA», παραπέποντας παράλληλα την επανεξέταση των ορίων συνταξιοδότησης στο 2027.

 

 

Ο κ. Τσακλόγλου, ποστήριξε ότι σήμερα ένας 60χρονος-65χρονος είναι σε καλύτερη κατάσταση υγείας και αντοχών από έναν άνθρωπο αντίστοιχης ηλικίας πριν από 20-30 χρόνια, συνεπώς μπορεί να εργάζεται. Και ως παράδειγμα έφερε καθηγητές πανεπιστημίων, και άλλες κατηγορίες εργαζομένων, που θέλουν να εργάζονται μετά τη συνταξιοδότηση, λέγοντας ότι δέχονται πιέσεις στο υπουργείο για να αποκτήσουν αυτή τη δυνατότητα.

Στην ερώτηση των δημοσιογράφων, αν η νομοθετική ρύθμιση της κυβέρνησης για εργασία των συνταξιούχων με μικρό πέναλτι, ουσιαστικά προωθεί αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης, αλλά και αν με το τρόπο αυτό άνθρωποι άνω των 60 ή 65 ή 67 ετών κλείνουν τον δρόμο σε νέους ανθρώπους να αναλάβουν υψηλόβαθμες θέσεις, ιδιαίτερα στον ιδιωτικό τομέα, ο υφυπουργός Εργασίας, είπε:

«Θα σας δώσω ένα παράδειγμα μιας χώρας, της Ιαπωνίας. Στην Ιαπωνία, ακόμα και διευθυντικά στελέχη σταματάνε στα 60 τους να δουλεύουν στις καλές δουλειές που έχουν και μετά έχουν μια πενταετία που μπορεί να δουλεύουν σε σουπερμάρκετ ή σε οτιδήποτε άλλο για να βγουν στη σύνταξη».

 

 

Στο σχόλιο των δημοσιογράφων Βούλας Κεχαγιά και Γιώργου Χουδαλάκη ότι αυτό που είπε θα προκαλέσει αντιδράσεις, ανάλογες με τον σάλο της δήλωσής του για τους «δικηγόρους ντελιβεράδες», αλλά και αν θα το έκανε και ο ίδιος, απάντησε: «Όλα τα πράγματα είναι ζήτημα αναγκών. Αν δεν είχα χρήματα θα το έκανα; Θα το έκανα».

Ωστόσο ο ίδιος έσπευσε να διευκρινίσει ότι: «Δεν λέω ότι είναι αυτό που θέλουμε να κάνουμε» και πως απλώς ήταν ένα παράδειγμα από μια άλλη χώρα.

 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments