....

ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΦΕΛΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΑ ΒΑΣΙΚΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ

Στο επόμενο πρόγραμμα 8μηνης «κοινωφελούς εργασίας» που αφορά 274 δήμους σε όλη τη χώρα και 24.000 ανέργους, γι αυτούς που θα προσληφθούν ως εργατοτεχνίτες, γενικών καθηκόντων κ.λπ., δεν θα ισχύει η απαίτηση των επιπρόσθετων τυπικών προσόντων. Αυτό ανακοίνωσε χτες ο ΓΓ του υπουργείου Εργασίας, κ. Χαρίλαος Φλώρος.

Η διαβεβαίωση του ΓΓ του υπουργείου, υπήρξε κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε με το Δήμαρχο Πατρέων, Κώστα Πελετίδη και τον Αντιδημάρχου Διοίκησης, Διονύση Πλέσσα, με αφορμή το πρόβλημα που έχει προκύψει στην Πάτρα με το προήγουμενο πρόγραμμα «κοινωφελούς εργασίας».

Συγκεκριμένα στο δήμο Πάτρας, ενώ 92 άνεργοι επιλέχθηκαν από τον ΟΑΕΔ με αυξημένη μοριοδότηση κοινωνικών κριτηρίων προκειμένου να εργαστούν για 8 μήνες και διέθεταν και τα βασικά τυπικά προσόντα, δεν μπόρεσαν να προσληφθούν αφού δεν μπόρεσαν να εξασφαλίσουν τα επιπρόσθετα τυπικά προσόντα, κάποια εκ’ των οποίων σύμφωνα με τους ίδιους χρειάζονται χρήματα για να εκδωθούν. Έτσι μέχρι σήμερα δεν έχουν προσληφθεί για τις θέσεις που επηλέγησαν.

Στη σημερινή συνάντηση συμμετείχε και αντιπροσωπεία των 92 ανέργων, καθώς και η Γενική Γραμματέας του Κλαδικού Σωματείου του Δήμου Πατρέων, Ντίνα Καρδαμπίκη, οι οποίοι όπως και ο κ. Πελετίδης, ζήτησαν «να υπάρξει άμεσα νομοθετική ρύθμιση και να προσληφθούν όλοι όσοι διαθέτουν τα βασικά τυπικά προσόντα, αφού πρόκειται για άνεργους που επιλέχθηκαν από τον ΟΑΕΔ με αυξημένη μοριοδότηση κοινωνικών κριτηρίων και για εργασία μόλις 8 μηνών».

Ωστόσο ο  Γ.Γ. του Υπουργείου, δεν έκανε αποδεκτό το αίτημα, αναφέροντας ότι «το πρόγραμμα είναι σε φάση υλοποίησης και ότι δεν θα γίνουν αποδεκτές οι αλλαγές από τον ΑΣΕΠ».

Ο ίδιος πάντως διαβεβαίωσε ότι στο επόμενο πρόγραμμα 8μηνης εργασίας, γι αυτούς που θα προσληφθούν ως εργατοτεχνίτες, γενικών καθηκόντων κ.λπ., θα υπάρξει πρόβλεξη και «δεν θα ισχύει η απαίτηση των επιπρόσθετων τυπικών προσόντων».

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments