....

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ "ΠΑΣΑ ΣΤΑ ΘΡΑΝΙΑ" ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΡΝΙΣΣΑΣ

 

 

Την Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου οι Γκίσης Ιωάννης, Καρακελίδης Δαµιανός, Λευτέρης Παπαδόπουλος και ο Σχολικός Σύµβουλος Π.E Φανιόπουλος Χριστόδουλος, επισκέφτηκαν το Δηµοτικό Σχολείο Άρνισσας. . Η επίσκεψη πραγµατοποιήθηκε στα πλαίσια του προγράμµατος «ΠΑΣΑ ΣΤΑ ΘΡΑΝΙΑ» το οποίο εφαρµόζεται σε συνεργασία του Υπουργείου Παιδείας µε την ΕΠΟ και την ΕΠΣ Ν. Πέλλας για τη διάδοση του ποδοσφαίρου στη χώρα και στα δύο φύλα αλλά και τις αξίες τις οποίες υπηρετεί ο αθλητισμός.

 
Την 3η σχολική ώρα, όλοι οι μαθητές συγκεντρώθηκαν στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου για να παρακολουθήσουν την εκδήλωση. ΄ Στη συνέχεια ο κ. Γκισης Ι., καθηγητής στο ΤΕΦΑΑ, µας τόνισε ότι το ποδόσφαιρο δεν είναι µόνο ανδρικό άθλημα και μπορεί να διασκεδάσει µε αυτό οποιαδήποτε ηλικία. Επίσης µας πληροφόρησε για την ιστορία του ποδοσφαίρου, τις αξίες του και το πώς μπορούµε να γίνουµε καλοί ποδοσφαιριστές αθλητές.
Ακόμη πληροφορηθήκαμε για τη σωστή διατροφή που πρέπει να ακολουθούν οι µικροί ποδοσφαιριστές αλλά και για την ανάγκη να τερµατιστεί η βία στα γήπεδα.
Πριν αναχωρήσουν από το σχολείο, πρόσφεραν στη σχολική κοινότητα δύο µπάλες του παγκοσµίου κυπέλλου 2018, µία φανέλα µε το νούµερο 17 ενός ποδοσφαιριστή της εθνικής οµάδας του ΕUR0 2004 κι ένα λεύκωµα µε την ιστορία της ΕΠΟ από το 1926-2011 . Ατοµικά πρόσφεραν στους μαθητές της Ε' και ΣΤ' τάξης μια φανέλα με το όνοµα του προγράµµατος και ένα φυλλάδιο µε όλα τα θέματα που παρουσιάστηκαν.
Τα παιδιά πέρασαν δηµιουργικά τον χρόνο τους µαθαίνοντας για τους κανόνες του ποδοσφαίρου, για το σεβασµό που πρέπει να υπάρχει ανάµεσα στους αντιπάλους και το δικαίωμα όλων των ανθρώπων για συµµετοχή στο άθληµα, ανεξάρτητα από φύλο, ηλικία και ιδιαιτερότητα. 
 
Το κείμενο συντάχθηκε από τους μαθητές της ΣΤ' τάξης Γ. Σαµαρά Ε. Πισλίνα και Γ. Μιχαηλίδη
 
  Συγχαρητήρια στους μαθητές μικρούς δημοσιογράφους για το κείμενο στον Διευθυντή στους Δασκάλους και Δασκάλες του Δημοτικού Σχολείου μας αλλά και για την πρωτοβουλία αυτής της εκδήλωσης
 
 
 

































ΠΗΓΗ http://arnissiotes.blogspot.gr

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments