....

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ "ΕΠΙΧΕΙΡΩ" ΔΗΜΟΥ ΕΔΕΣΣΑΣ & ΚΑΒΑΝΤΑΡΣΚΙ (VIDEO PHOTOS)

ΕΠΙΧΕΙΡΩ -  ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΣΥΝΟΡΑ ...

 

Με το σύνθημα «Επιχειρώ» Ο Δήμος Έδεσσας και ο Δήμος Καβαντάρτσι συνδιοργάνωσαν με επιτυχία σειρά εκδηλώσεων για την ανάπτυξη, την στήριξη και την διεύρυνση της επιχειρηματικότητας και την διασύνδεση των επιχειρήσεων  παραγωγής προϊόντων και υπηρεσιών και παράλληλα την διασύνδεση των τομέων παραγωγής της πρωτογενούς, δευτερογενούς και τριτογενούς τομέα. Όπως τόνισε ο δήμαρχος Έδεσσας κ.Δημήτρης Γιάννου στόχων των δήμων δεν είναι οι ίδιοι να είναι επιχειρηματίες αλλά να υποστηρίζουν την επιχειρηματικότητα και να στρώνουν το χαλί της δικτύωσης των μικρών και μεγάλων επιχειρήσεων προς όφελος της τοπικής της περιφερειακής και της εθνικής οικονομίας αλλά πρωτίστως της κοινωνίας με τις πολλαπλές δυνατότητες απασχόλησης που αυτή παράγει.  

Συγκεκριμένα το διάστημα 23-25 Νοεμβρίου 2016 στο Πολιτιστικό Κέντρο της Έδεσσας και στο Παρθεναγωγείο πραγματοποιήθηκαν: εκδήλωση ενημέρωσης, έκθεση προϊόντων από την περιοχή του Καβαντάρτσι και Β2Β συναντήσεις, σεμινάρια επιχειρηματικότητας για τους 3 τομείς της τοπικής οικονομίας, στρογγυλά τραπέζια για την διασυνοριακή επιχειρηματικότητα και την δικτύωση αλλά και ημερίδα για την επιχειρηματική πληροφόρηση, την εκπαίδευση, την καινοτομία και την διασυνοριακή συνεργασία. Παράλληλα η κοινή ομάδα εργασίας των εταίρων, οργάνωσε την συνάντησή της παράλληλα με την ευκαιρία να περιηγηθεί στην πόλη της Έδεσσας καθώς επίσης και σε περιοχές της Ορεινής Πέλλας.  Οι εκδηλώσεις οργανώθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος "Business Informative, Innovative Centre and MICE Actions" funded by the European Union and by National Funds of the Participating Countries under the IPA Cross Border Programme 2007-2013.

 

Ο Δήμος Έδεσσας στο πλαίσιο του προγράμματος θα αναπτύξει μια μονάδα επιχειρηματικής πληροφόρησης και θα αναδημιουργήσει αίθουσα σεμιναρίων διαλέξεων και ηλεκτρονικής πλατφόρμας εκπαίδευσης προκειμένου να τονωθεί το επιχειρηματικό κλίμα και να υποστηριχθούν και να διασυνδεθούν οι δράσεις των υφιστάμενων φορέων που ήδη δραστηριοποιούνται για την στήριξή της επιχειρηματικότητας όπως οι επιχειρηματικοί σύλλογοι, η ομοσπονδία επαγγελματιών και τα επιμελητήρια και την ανάδειξη της σημασίας της επιχειρηματικότητα στην βιώσιμη ανάπτυξη της πόλης και της ευρύτερης περιοχής. Το συνολικό ύψος τους προγράμματος είναι 307.671,00€ εκ των οποίων ο Δήμος Έδεσσας 123.675,00€. Επικεφαλής του έργου είναι ο Δήμος Καβαντάρτσι. 

 

 
 
 
 
 
 

25/11/16

Φωτό απο την δράση "Δικτύωση απο το Χωράφι του αγρότη στο πιάτο του γευσιγνώστη"

 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments