....

ΠΡΙΝ ΤΟ ΠΑΣΧΑ ΘΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ Ο 1ος ΚΥΚΛΟΣ ΔΙΑΝΟΜΗΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΣΤΟΥΣ 61.000 ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥΣ ΤΟΥ ΤΕΒΑ

 

 

Μέχρι και τη Μεγάλη Εβδομάδα θα συνεχίζονται οι διανομές τροφίμων στους δικαιούχους του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής», που υλοποιείται από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, με συγχρηματοδότηση του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ), και σε συνεργασία με τους συμμετέχοντες Δήμους και τις Ιερές Μητροπόλεις.

Οι Δήμοι της Δυτικής Θεσσαλονίκης και των Περιφερειακών Ενοτήτων Ημαθίας, Κιλκίς, Πέλλας, Πιερίας, Σερρών και Χαλκιδικής, με την οργάνωση και το συντονισμό της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, ήδη έχουν ολοκληρώσει ένα σύνολο διανομών στους συνολικά 61.000 ωφελούμενους του προγράμματος και συνεχίζουν στη βάση συγκεκριμένου προγράμματος τις διανομές.

Συγκεκριμένα γίνεται διανομή 16 ειδών παντοπωλείου, δυο ειδών κρεάτων και δύο ειδών φρούτων, που αντιστοιχούν σε περίπου 25 κιλά τροφίμων ανά ωφελούμενο.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, που είναι η μοναδική Περιφέρεια στην Ελλάδα, η οποία έχει ξεκινήσει τη διανομή ξηρών και νωπών τροφίμων από τις αποκεντρωμένες προμήθειες, στο σύνολό τους οι περίπου 31.000 άποροι της Δυτικής Θεσσαλονίκης και οι 30.000 άποροι των Περιφερειακών Ενοτήτων θα έχουν λάβει την επισιτιστική βοήθεια μέχρι το Πάσχα.

Βάσει των στοιχείων των αρμόδιων υπηρεσιών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας οι διανομές που υλοποιήθηκαν και υλοποιούνται ανά Δήμο στη Δυτική Θεσσαλονίκη είναι:

-Δήμος Κορδελιού – Ευόσμου: Ολοκληρώθηκε η διανομή ξηρών και νωπών τροφίμων.

-Δήμος Παύλου Μελά: Ολοκληρώθηκε η διανομή των νωπών προϊόντων και στις 6-7 Απριλίου των ξηρών.

-Δήμος Νεάπολης – Συκεών: Οι διανομές άρχισαν από τις 17 Μαρτίου και θα ολοκληρωθούν ως τις 13 Απριλίου.

-Δήμος Αμπελοκήπων – Μενεμένης: Οι διανομές άρχισαν στις 27 Μαρτίου και θα ολοκληρωθούν στις 6 Απριλίου.

-Δήμος Χαλκηδόνας: Οι διανομές ολοκληρώνονται ως τις 6 Απριλίου.

-Δήμος Ωραιοκάστρου: Σήμερα διανέμονται τα νωπά τρόφιμα και ως τις 7 Απριλίου θα έχουν ολοκληρωθεί οι διανομές.

-Δήμος Δέλτα: Οι διανομές θα πραγματοποιηθούν στο διάστημα 3-6 Απριλίου.

-Δήμος Βόλβης: Ήδη έγιναν οι πρώτες διανομές, οι οποίες θα ολοκληρωθούν στις 6 Απριλίου.

-Δήμος Λαγκαδά: Και στα επτά σημεία προγραμματίστηκε να γίνει η διανομή από τις 3 ως τις 6 Απριλίου.

-Ιερά Μητρόπολη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως: Ήδη διανεμήθηκαν τα ξηρά τρόφιμα και ως τις 4 Απριλίου θα διανεμηθούν και τα νωπά.

-Ιερά Μητρόπολη Λαγκαδά: Η διανομή θα γίνει στις 4 Απριλίου.

«Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας είναι σε συνεχή και στενή συνεργασία με τους Δήμους και τις Ιερές Μητροπόλεις της Δυτικής Θεσσαλονίκης και των άλλων Περιφερειακών Ενοτήτων, προκειμένου και οι 61.000 ωφελούμενοι του προγράμματος Επισιτιστικής Βοήθειας να έχουν τα στοιχειώδη προϊόντα διαβίωσης τις μέρες του Πάσχα. Δεν θέλουμε κανένα τραπέζι να είναι άδειο. Γι’ αυτό επισπεύσαμε όλες τις διαδικασίες και καταφέραμε να είμαστε η μοναδική Περιφέρεια στη χώρα, που ολοκληρώνει εγκαίρως τον πρώτο κύκλο διανομής των αγαθών πριν το Πάσχα. Δεν επαναπαυόμαστε. Μετά την πασχαλινή περίοδο θα ακολουθήσει ο δεύτερος κύκλος διανομών και ήδη έχει γίνει ο προγραμματισμός των ενεργειών, ώστε να προχωρήσουμε γρήγορα και μεθοδικά στην αξιοποίηση της πολύτιμης αυτής βοήθειας προς τους δεκάδες χιλιάδες άπορους συμπολίτες μας. Ανάλογες διανομές θα γίνουν σε όλη τη διάρκεια του 2017. Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσοι συμμετέχουν στις διανομές των τροφίμων για τη συνεργασία τους με τις υπηρεσίες της Περιφέρειας και να επισημάνω ότι πρέπει να διασφαλίσουμε όλοι την οργάνωση και την τάξη στη διαδικασία της διανομής των τροφίμων, αλλά και την εχεμύθεια και το σεβασμό προς τους συμπολίτες μας, οι οποίοι αντιμετωπίζουν τα σημαντικότερα οικονομικά προβλήματα. Το τηλεφωνικό κέντρο της Περιφέρειας ενημερώνει εγκαίρως και αξιόπιστα τους δικαιούχους του ΤΕΒΑ, ώστε να μην ταλαιπωρούνται. Αξιοποιούμε όλα τα μέσα που έχουμε στη διάθεσή μας, προκειμένου να περιορίσουμε τις επιπτώσεις της κρίσης και την φτώχεια, να κάνουμε πράξη την αλληλεγγύη και να διατηρήσουμε την κοινωνική συνοχή», τόνισε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments