....

«ΠΡΑΣΙΝΟ ΦΩΣ» ΑΠΟ ΚΟΜΙΣΙΟΝ ΣΤΗΝ ΕΞΑΓΟΡΑ ΤΟΥ 24% ΤΟΥ ΑΔΜΗΕ ΑΠΟ STATE GRID

Την απόκτηση από τον Ελληνικό Δημόσιο και την State Grid International Development Limited ("SGID") της Κίνας του κοινού ελέγχου του Ελληνικού Ανεξάρτητου Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας ("ΑΔΜΗΕ"), ενέκρινε σήμερα η Κομισιόν, δυνάμει του κοινοτικού κανονισμού συγκεντρώσεων.

Η Κομισιόν συμπέρανε ότι η προτεινόμενη απόκτηση δεν εγείρει προβλήματα ανταγωνισμού, διότι δεν υπάρχουν οριζόντιες αλληλεπικαλύψεις ή κάθετες σχέσεις μεταξύ των δραστηριοτήτων του ΑΔΜΗΕ και της SGID . Η συναλλαγή εξετάστηκε στο πλαίσιο της απλουστευμένης διαδικασίας επανεξέτασης των συγκεντρώσεων.

Ο ΑΔΜΗΕ, που επί του παρόντος ελέγχεται αποκλειστικά από το Ελληνικό Δημόσιο, είναι ο ελληνικός διαχειριστής του δικτύου μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας.

Η SGID ελέγχεται από την κρατική Επιτροπή Εποπτείας και Διοίκησης Περιουσιακών Στοιχείων του Κρατικού Συμβουλίου της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας ("Central SASAC") και ασχολείται πρωτίστως με την επένδυση και τη λειτουργία ρυθμιζόμενων επιχειρήσεων μεταφοράς και διανομής ηλεκτρικής ενέργειας εκτός της Κίνας.

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments