....

ΠΟΖΑΡ - ΒΟΥΤΙΑ ΣΤΟΝ ΚΗΠΟ ΤΗΣ ΕΔΕΜ

Πρώτα ξύπνησ. Με πρωινό στο κραβάτι. Απ' το μπαλκόνι μου η θέα τψν ανθισμένων κερασιών. Ντυμένες στο λευκό τους πέπλο, με προσκαλούν σε μια βόλτα στο καταπράσινο φαράγγι.

  Πεζοπορία σε τρεχούμενα νερά και καταρράκτες και μια βουτιά στην υπαίθρια πισίνα του βουνού... Σουρούπωσε κι έπιασε να βρέχει. Αφορμή για βραδινό μπανάκι  ...στη ζεστή θαλπωρή του καταρράκτη...

Όχι, ούτε ονειρεύομαι, ούτε αστειεύομαι, ούτε υπερβάλω. Κι όσοι ακόμη αγνοούν την ύπαρξη μιας τέτοιας όασης στη μικρή Αριδαία Πέλλας, απλά δεν ξέρουν τι χάνουν....

Τα λουτρά Πόζαρ της επαρχίας Αριδαίας, δεν τα είχα ακουστά. Πράγμα οξύμωρο, αν σκεφτεί κανείς ότι η περιοχή φτάνει και ξεπερνά σε επισκεψιμότητα τουριστικούς προορισμούς καταξιωμένων στη συνείδηση όλων, όπως αυτόν της Ρόδου! Και μάλιστα ολόκληρο το χρόνο. Στα λουτρά Λουτρακίου Πέλλας, δεν υπάρχει τουριστική σεζόνž χιλιάδες επισκέπτες από ολόκληρη την Ελλάδα καταφθάνουν συνεχώς προκειμένου να απολαύσουν την σπάνια εμπειρία, την πλούσια φύση και τα αποκλειστικά φυσικά φαινόμενα που προσφέρει η μοναδική Λουτρόπολη της χώρας.

 

Προδιαγραφές

  • Πληροφορίες:

    Ö         Απολαύστε σπιτικό πρωινό και υδρομασάζ πλάι στο κρεβάτι.

    Ö         Μαγιό, πετσέτα και παντόφλες για νυχτερινό μπάνιο στο ζεστό εξωτερικό καταρράκτη και παιχνίδι στην εξωτερική πισίνα του βουνού.

    Ö         Ορειβατικά για πεζοπορία στο φαράγγι των λουτρών (περίπου 1 ώρα).

    Ö         Αλατοθεραπεία, χρωματοθεραπεία και μουσικoθεραπεία στο αλατοσπήλαιο του Pozar Palace.

    Ö         Επίσκεψη στο μουσείο φωτογραφίας, καφές και ξενάγηση στο Art hotel της οικογένειας Λεβέντη στην Παναγίτσα.

    Ö         Εκδρομή στο Βαρόσι και το πάρκο καταρρακτών στην πόλη της Έδεσσας.

    Ö         Βόλτα στις ανθισμένες κερασιές.

  • Πρόσβαση:

    Οδικώς, με αυτοκίνητο, τα Λουτρά απέχουν 550 χλμ. από την Αθήνα και 100 χλμ. από τη Θεσσαλονίκη. Η πρόσβαση γίνεται μέσω της Εθνικής οδού – έξοδος Βέροια και έπειτα κατεύθυνση προς Αλεξάνδρεια μέσω της Εγνατίας. Από κει ακολουθούμε την επαρχιακή οδό προς Γιαννιτσά και έπειτα το δρόμο προς Έδεσσα, Σκύδρα, Αριδαία, Λουτρά. Αεροπορικώς η σύνδεση γίνεται από το αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης. Τέλος, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα ΚΤΕΛ ή τα τρένα του ΟΣΕ με προορισμό την Έδεσσα και έπειτα την τοπική συγκοινωνία μέχρι την Αριδαία. Από την Έδεσσα τα λουτρά απέχουν 30 χλμ. και 13 από την Αριδαία.

 

www.epathlo.gr

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments