....

“ΠΟΡΤΑ” ΣΕ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΑΠΟ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ -ΤΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΕΚΑΝΕ ΑΠΟ ΦΩΦΗ, ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ, ΛΕΒΕΝΤΗ

Σε μια κίνηση με ιδιαίτερο πολιτικό συμβολισμό προχώρησε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, στη σημερινή συνάντηση του, με τον πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο κ. Κουτσούμπας, ναι μεν αποδέχτηκε την πρόσκληση του κ. Μητσοτάκη, αλλά ξεκαθάρισε στον αρχηγό της ΝΔ, ότι η συνάντηση θα γίνει στα γραφεία του ΚΚΕ στη Βουλή και όχι στα αντίστοιχα του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο ΓΓ του ΚΚΕ σε αντίθεση με τους Θεοδωράκη, Γεννηματά και Λεβέντη, δεν έτρεξε να συναντήσει τον κ. Μητσοτάκη στην «έδρα» του. Με λίγα λόγια του είπε «αφού θέλεις να με δεις έλα στο γραφείο μου».

Εξάλλου στη διάρκεια της συνάντησης, όπως ήταν φυσικό πέρα μια συζήτησης για την γενικότερη οικονομική και πολιτική κατάσταση της χώρας, δεν υπήρξε κανέναν άλλο σημείο πολιτικής επαφής μεταξύ των δύο πολιτικών αρχηγών.

Παρότι ο κ. Μητσοτάκης, με τη δωρεά ενός ιστορικού ντοκουμέντο από την εποχή του ΕΑΜ, επιχείρησε να «σπάσει τον πάγο», ο Δ. Κουτσούμπας έμεινε παγερά αδιάφορος. Αντίθετα οι ηγεσίες της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, του Ποταμιού και της Ενωσης Κεντρώων βρήκαν κάποια «κοινά σημεία» με τον πρόεδρο της ΝΔ.

Αλλά ο Περισσός όπως είναι γνωστό από τέτοια δεν «μασάει»…

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments