....

ΠΟΙΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΕ ΤΗ ΝΔ

 

 

Οι παλιοί δημοσιογράφοι λένε πως η δημοσιογραφία είναι ένα επάγγελμα που οδηγεί παντού αρκεί να το εγκαταλείψεις εγκαίρως. Και η ιστορία έχει δικαιώσει τη ρήση.
Αναμένεται να δικαιωθεί και στις επόμενες εκλογές, τουλάχιστον στην παράταξη της Νέας Δημοκρατίας, όπου πολλοί δημοσιογράφοι φιλοδοξούν να μπουν στη Βουλή διεκδικώντας την ψήφο των πολιτών.  
Για ορισμένους -o eretikos.gr θα το πει χωρίς φόβο και πάθος- είναι ακόμα και όρος επιβίωσης εξαιτίας της πολύ σκληρής κρίσης που συνεχίζει να περνά και θα περνά για πολλά χρόνια ο δημοσιογραφικός κόσμος.
Γι΄ αυτό πληθαίνουν οι δημοσιογράφοι (αισίως φτάνουν τους 20 με τους νυν βουλευτές) οι οποίοι θέλουν να περάσουν την πόρτα του Κοινοβουλίου. Αν δε εκλεγούν, τότε θα κάνουν ξεχωριστή οργάνωση εντός της Κ.Ο. της ΝΔ. Αυτή τη στιγμή οι δημοσιογράφοι που είναι βουλευτές της ΝΔ, είναι, η Σοφία Βούλτεψη, ο Σίμος Κεδίκογλου, η Άννα Καραμανλή, ο Χρήστος Μπουκώρος, ο Κώστας Γκιουλέκας και ο Γιάννης Ανδριανός.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι εκτός των βουλευτών, οι οποίοι θα είναι πάλι υποψήφιοι, όπως έχει διαβεβαιώσει για όλους τους βουλευτές ο Κυριάκος Μητσοτάκης, έχουν «κλειδώσει» και άλλοι, όπως, στην Α’ Θεσσαλονίκης η εκπρόσωπος τύπου και ευρωβουλευτής της ΝΔ Μαρία Σπυράκη ενώ ακούγεται και το όνομα της αθλητικογράφου Σοφίας Αλατζά.
Στην Α’ Πειραιά θα είναι εκτός απρόοπτου υποψήφιος ο αθλητικογράφος, Αντώνης Πανούτσος που στο 2ο προσυνέδριο της ΝΔ στην Πάτρα ήταν ένας εκ των συντονιστών των θεματικών πάνελ που έλαβαν χώρα.
Στην Α’ Αθήνας υποψήφιος θα είναι ο δημοσιογράφος Γιάννης Λοβέρδος, ενώ παλαιότερα για την ίδια εκλογική περιφέρεια είχε ακουστεί και το όνομα του Γιάννη Πρεντετέρη που όμως δεν παίζει. Στη Β’ Αθήνας για τη Νέα Δημοκρατία κλείδωσε η υποψηφιότητα του Κωνσταντίνου Μπογδάνου, που τώρα γράφει στον Φιλελεύθερο.
Στη Β’ Πειραιά, λέγεται και δεν διαψεύδεται πως θα είναι υποψήφιος ο δημοσιογράφος του Πρώτου Θέματος, Δημήτρης Μαρκόπουλος.
Στην Αρκαδία υποψήφια με τη ΝΔ, λέγεται ότι θα είναι η Πηνελόπη Γαβρά, η οποία επί προεδρίας Βαγγέλη Μεϊμαράκη είχε χρηματίσει διευθύντρια του γραφείου τύπου της ΝΔ. Στη Φθιώτιδα υποψήφιος θα είναι ο διευθυντής του γραφείου Τύπου της ΚΟ της ΝΔ Σπύρος Καπράλος, ενώ για την ίδια εκλογική περιφέρεια συζητείται, και δεν έχει ακόμα ληφθεί οριστική απόφαση, το όνομα του ευρωβουλευτή της ΝΔ Γιώργου Κύρτσου.
 Στην Καβάλα υποψήφιος θα είναι ο σύμβουλος επικοινωνίας του προέδρου της ΝΔ Μακάριος Λαζαρίδης που είναι στενός συνεργάτης του Κυρ. Μητσοτάκη.
 Για την Αιτωλοακαρνανία συζητούν στη Νέα Δημοκρατία με τον παλαίμαχο δημοσιογράφο και πρώην πρόεδρο της ΕΣΗΕΑ, Πάνο Σόμπολο. Επίσης, επανακάμπτουν, οι πρώην βουλευτές που θα είναι υποψήφιοι, δηλαδή ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος Θόδωρος Ρουσόπουλος, οποίος θα είναι υποψήφιος στη Β’ Αθήνας. Στην ίδια εκλογική περιφέρεια υποψήφιοι θα είναι ο Πάνος Παναγιωτόπουλος και ο Αργύρης Ντινόπουλος και στην Α’ Αθήνας εκτός συγκλονιστικού απρόοπτου θα είναι ξανά υποψήφια η Φωτεινή Πιπιλή.
Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments