....

ΠΟΙΟ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ΜΕ «ΛΟΥΚΕΤΟ» ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΠΕΝΔΥΕΙ ΣΤΑ… ΣΚΟΠΙΑ;

 

 

 

H αλυσίδα Βερόπουλος ιδρύθηκε το 1918 με έδρα την Πελοπόννησο. Επί σειρά ετών η δραστηριότητά της επικεντρώθηκε στη χονδρική. Η είσοδος στη λιανική σηματοδοτείται το 1969, για να αποκτήσει σταδιακά τη μορφή που γνωρίζουμε σήμερα.

Στο τέλος του 2015 και υπό το βάρος των οικονομικών δυσχερειών που αντιμετώπιζε, ο Νίκος Βερόπουλος, υπέγραφε τον Αριστοτέλη Παντελιάδη της METRO, τη μεταβίβαση των εγχώριων δραστηριοτήτων και τη συγχώνευση με την υπάρχουσα αλυσίδα My Market. Ο Βερόπουλος είχε πάρει την απόφαση να δραστηριοποιηθεί αποκλειστικά στα Βαλκάνια. Χαρακτηριστικό των προβλημάτων που αντιμετώπιζε η εταιρεία, είναι το γεγονός ότι στην τελευταία δημοσιευμένη ενοποιημένη χρήση του ομίλου στην Ελλάδα, το 2014, η Βερόπουλος εμφάνιζε ζημίες 7 εκατ. ευρώ και συνολικές βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις 355 εκατ. ευρώ.

Ωστόσο το πρώτο της βήμα εκτός ελληνικών συνόρων είχε γίνει ήδη το 1997 με το άνοιγμα του πρώτου υπερμάρκετ VERO στα Σκόπια. Το 2002 λειτούργησε το πρώτο υπερμάρκετ Super VERO, ενώ η ελληνική επιχείρηση έγινε η πρώτη που απέκτησε ακίνητη περιουσία στη Σερβία.

Πρόσφατα το ενδέκατο κατάστημα της αλυσίδας VERO ξεκίνησε να λειτουργεί στο Τέτοβο, καταλαμβάνοντας επιφάνεια 2,600 τ.μ., φιλοξενώντας και κατάστημα Jumbo στο πλαίσιο της συνεργασίας των δύο ομίλων. Η επένδυση για τη δημιουργία του καταστήματος ξεπέρασε τα 2 εκατ. ευρώ, ενώ οι συνολικές επενδύσεις στα 20 χρόνια παρουσίας υπερβαίνουν τα 60 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με το γενικό διευθυντή της ελληνικών συμφερόντων αλυσίδας, Lucas Biasas, το επιχειρηματικό πλάνο περιλαμβάνει το άνοιγμα τριών ή τεσσάρων νέων καταστημάτων έως το τέλος του έτους.

Σημειώνεται ότι το 90% των προϊόντων που πωλούνται στα VERO προέρχεται από εγχώριους προμηθευτές ή παραγωγούς και το υπόλοιπο 10% είναι προϊόντα εισαγωγής.

Τέσσερα νέα καταστήματα έως το τέλος του έτους

Αυτή τη στιγμή επιχείρηση του Νίκου Βερόπουλου έχει παρουσία στην αγορά των Βαλκανίων, με 7 σούπερ μάρκετ στα Σκόπια, 2 στη Μπιτόλα και 2 στο Τέτοβο, με συνολική έκταση 20.000 τ.μ. και εργατικό δυναμικό τουλάχιστον 1000 εργαζομένων.

Οι ημερομηνίες ορόσημο

1918: Ίδρυση της αλυσίδας στην Πελοπόννησο
1969: Στροφή στη λιανική και συνεργασία με την ολλανδική αλυσίδα SPAR
1973: Επέκταση στη Θεσσαλονίκη με την επωνυμία Βερόπουλος SPAR
1997: Λειτουργεί το πρώτο κατάστημα στα Σκόπια
2010: Συνεργασία με τη Jumbo του Απόστολου Βακάκη και λειτουργία εμπορικού κέντρου με την ονομασία, Vero Center, 40.000 τ.μ. στα Σκόπια

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments