....

ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΩΞΗ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΕΞΙ ΕΦΟΡΙΑΚΩΝ

Η υπόθεση αφορά πρόστιμο το οποίο προσεγγίζει το 1 εκατ. ευρώ και λόγω παραλείψεων των εμπλεκόμενων εφοριακών παραγράφηκε

Ποινική δίωξη για απιστία στην υπηρεσία εις βάρος έξι εφοριακών, άσκησε ο εισαγγελέας Διαφθοράς Θεσσαλονίκης, Αχιλλέας Ζήσης.

Η υπόθεση αφορά πρόστιμο, το οποίο προσεγγίζει το 1 εκατ. ευρώ και καταλογίστηκε προ 7ετίας από τη ΔΟΥ ΦΑΕ Θεσσαλονίκης εναντίον εταιρίας πλαστικών, για φορολογικές παραβάσεις, αλλά λόγω παραλείψεων των εμπλεκόμενων εφοριακών, το πρόστιμο παραγράφηκε.
 
Σύμφωνα με τη δικογραφία, η φορολογική αρχή που βεβαίωσε το πρόστιμο φαίνεται ότι δεν κάλεσε τον εμπλεκόμενο επιχειρηματία για εξηγήσεις, με συνέπεια αυτός να προσφύγει στα διοικητικά δικαστήρια, όπου το αίτημά του να κριθούν άκυρες οι παραβάσεις έγινε δεκτό για τυπικούς λόγους.
 
Η κλήση του σε ακρόαση εξακολουθούσε να παραμένει στα «συρτάρια» της συγκεκριμένης Υπηρεσίας κι όταν εξέπνευσε η προβλεπόμενη προθεσμία του 12μηνου για τον εκ νέου καταλογισμό του προστίμου, αυτό παραγράφηκε, με συνέπεια το Δημόσιο να ζημιωθεί από τη μη είσπραξή του.
 
Υπό αυτές τις συνθήκες, αξιολογώντας το πόρισμα που συνέταξε η διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων του υπουργείου Οικονομικών, που προηγουμένως διενήργησε έλεγχο για την υπόθεση, ο εισαγγελέας Διαφθοράς παρήγγειλε την άσκηση ποινικής δίωξης, η οποία είναι σε βαθμό κακουργήματος και σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου.
 
Στο «κάδρο» του εισαγγελέα βρίσκονται συνολικά έξι πρόσωπα, ανάμεσα στα οποία προϊστάμενοι και ελεγκτές της ΔΟΥ ΦΑΕ Θεσσαλονίκης κατά την επίμαχη περίοδο.

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments