....

ΠΛΕΙΑΣ ΑΡΧΙΕΡΕΩΝ ΚΑΙ ΠΛΗΘΟΣ ΠΙΣΤΩΝ ΣΤΑ ΟΝΟΜΑΣΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ (PHOTOS)

 

 

 

Πλειάς αγίων Αρχιερέων, κληρικών, εκπροσώπων των αρχών και πλήθος πιστών βρέθηκαν στην έδρα της Ιεράς Μητροπόλεως Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κατά την εορτή του αγίου και ενδόξου προφήτου Ιωήλ προκειμένου να μετέχουν στις ιερές ακολουθίες και να ευχηθούν στον Σεβασμιώτατο ποιμενάρχη Της, κ. Ιωήλ, για τα ονομαστήριά του.

Το απόγευμα της Τετάρτης 18 Οκτωβρίου τελέσθηκε Αρχιερατικός Εσπερινός στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίας Σκέπης Εδέσσης. Χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καπιτωλιάδος κ. Ησύχιος συγχοροστατούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Ναυπάκτου κ. Ιεροθέου, Καστορίας κ. Σεραφείμ, Κοζάνης κ. Παύλου, Κίτρους κ. Γεωργίου, Γρεβενών κ. Δαβίδ και του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Σαλώνων κ. Αντωνίου. Παρέστη επίσης συμπροσευχόμενος ο Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου κ. Ανδρέας.
Ο Σεβ. Μητροπολίτης Καπιτωλιάδος κήρυξε τον θείο λόγο. Eπαίνεσε επίσης τον εορτάζοντα Μητροπολίτη Εδέσσης κ. Ιωήλ για το μεγάλο και έμπρακτο ενδιαφέρον του για τους Αγίους Τόπους. Αναφέρθηκε επίσης στα θαυμαστά γεγονότα που συνέβησαν πρόσφατα κατά τις εργασίες συντηρήσεως του Παναγίου Τάφου.
Μεταξύ των εκπροσώπων των αρχών παρέστησαν ο Δήμαρχος της Έδεσσας κ. Δ. Γιάννου και ο βουλευτής Πέλλας κ. Γ. Καρασμάνης.

Την επομένη, Τετάρτη 19/10, στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίας Σκέπης τελέσθηκε ο Όρθρος της εορτής του προφήτου Ιωήλ και Αρχιερατικό Συλλείτουργο προεξάρχοντος του εορτάζοντος Μητροπολίτου Εδέσσης κ. Ιωήλ και συλλειτουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Βεροίας κ. Παντελεήμονος, Ναυπάκτου κ. Ιεροθέου, Φλωρίνης κ. Θεοκλήτου, Θεσσαλιώτιδος κ. Τιμοθέου, Νέας Κρήνης κ. Ιουστίνου και του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Σαλώνων κ. Αντωνίου. Παρέστη επίσης συμπροσευχόμενος ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αμορίου κ. Νικηφόρος.
Τον θείο λόγο κήρυξε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Σαλώνων, ο οποίος αναφέρθηκε στον εορταζόμενο προφήτη Ιωήλ και στο έργο των προφητών γενικότερα. Τόνισε μάλιστα ότι ο προφήτης Ιωήλ προφήτευσε όχι μόνον τον ερχομό του Μεσσία, αλλά και γεγονότα μετά την έλευσή Του, όπως την κάθοδο του Αγίου Πνεύματος την ημέρα της Πεντηκοστής και την μέλλουσα Κρίση. Διευκρίνισε επίσης ότι κύριο έργο των προφητών προ και μετά την έλευση του Χριστού είναι η αποκάλυψη του θελήματος του Θεού στους ανθρώπους προκειμένου να τους οδηγήσουν στην σωτηρία. Τέλος εξήρε την πλούσια και αθόρυβη προσφορά του εορτάζοντος Μητροπολίτου Εδέσσης στην Εκκλησία.
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Εδέσσης δεξιώθηκε όλους όσους επισκέφθηκαν το Μητροπολιτικό οίκημα και δέχθηκε ευχές για τα ονομαστήριά του.
Τις αρχές εκπροσώπησαν ο Δήμαρχος Εδέσσης κ. Δ. Γιάννου, ο βουλευτής Πέλλας κ. Γ. Καρασμάνης, ο Αστυνομικός Διευθυντής Πέλλας κ. Θ. Τσακίρης και άλλοι εκπρόσωποι των τοπικών αρχών και φορέων.
Κατά την διάρκεια των ιερών ακολουθιών τέθηκε σε προσκύνηση τμήμα του Τιμίου Ξύλου, το οποίο μετέφερε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καπιτωλιάδος από τους Αγίους Τόπους.

 

ΜΕΓΑΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ 18/10
 






 
 
 
 
 
 
ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΟ ΣΥΛΛΕΙΤΟΥΡΓΟ 19/10
















Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments