....

ΠΕΝΤΕ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥΣ

Του Θάνου Τριανταφύλλου, από το Πρώτο Θέμα


Επειδή Ελλάδα δεν είναι μόνο η Αθήνα, απευθυνθήκαμε σε πέντε νέους δημάρχους από την Περιφέρεια της χώρας, προκειμένου να κωδικοποιήσουν τις προκλήσεις και τις προτεραιότητές τους για τον τόπο τους, για τα επόμενα πέντε χρόνια.

Συνομιλήσαμε με δημάρχους τριών μεγάλων πόλεων (Αγρίνιο, Ιωάννινα, Ρόδος -ο καθένας για διαφορετικούς λόγους, αλλά και με δύο δημάρχους που εκπροσωπούν μικρότερους δήμους-, με τη δική τους όμως ξεχωριστή σημασία.

Ο κοινός τόπος των προτεραιοτήτων τους φαίνεται πως συμπυκνώνεται σε λέξεις και φράσεις όπως «ανάπτυξη», «καταπολέμηση της γραφειοκρατίας», «οικονομική εξυγίανση», «νέα κοινωνική πολιτική».

Πώς θα τα πετύχουν αυτά; Βασικό εργαλείο για την επίτευξη των στόχων, όπως διαπιστώνουν, είναι η ενδυνάμωση και η ενίσχυση της εξωστρέφειας των δημοτικών οργανισμών.

Τι σημαίνει εξωστρέφεια για τον καθένα;

Για τον Γ. Παπαναστασίου, δήμαρχο Αγρινίου, το άλλοτε κέντρο του καπνού, σημαίνει έμφαση στην ευρωπαϊκή χρηματοδότηση «για την ανάδειξη μιας νέας επιχειρηματικότητας που κρύβεται πίσω από τον φυσικό πλούτο της περιοχής».

Από την άλλη, ο δήμαρχος των Ιωαννιτών Θ. Μπέγκας, στοχεύει στην προβολή των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της περιοχής (Λίμνη, Βουνό) για την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου.

Στο ίδιο κλίμα και ο Δήμαρχος της Ρόδου κ. Χατζηδιάκος -ενός εκ των υψηλότερων σε επισκέψεις τουριστικό προορισμό- ο οποίος κάνει λόγο για αναβάθμιση των παρεχόμενων τουριστικών υπηρεσιών.

Ο Γ. Κουκουδάκης από το «ιστορικό» νησί της Ύδρας αναδεικνύει το ζήτημα των υποδομών και της σύνδεσης της περιοχής με την πρωτεύουσα.

Τέλος, ο Γ. Στεφανάκης από το Δήμο του Οροπεδίου Λασιθίου, που βρίσκεται στα Δυτικά του Αγίου Νικολάου Κρήτης, έχει ως στόχο να μετατρέψει σε ένα πολύ δυνατό brand name τη «γενέθλια γη» του Δία.

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments