....

ΠΕ ΠΕΛΛΑΣ : ΓΙΑ ΤΗΝ 21η ΜΑΡΤΙΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΔΑΣΩΝ

Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Δάνης Τζαμτζής: «Η προστασία και αξιοποίηση του δασικού πλούτου της Πέλλας μάς αφορά όλους»

 

Μήνυμα του Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας για την Παγκόσμια Ημέρα Δασών

 

21η Μαρτίου. Ας γιορτάσουμε τη Διεθνή μέρα Δασών με μία σκέψη για τα δάση της Πέλλας. Τον μοναδικό και πολύτιμο θησαυρό της περιοχής μας, που μας παρέχει πολύτιμο οξυγόνο, μας προστατεύει από πλημμύρες και θεομηνίες και συμβάλει στην ευημερία μας, με τις πολλές δυνατότητες που παρέχει για αναψυχή και ήπια τουριστική ανάπτυξη.  

 

Φέτος, κεντρικό θέμα του εορτασμού είναι: «Δάση και καινοτομία, νέες λύσεις για έναν καλύτερο κόσμο». Ας σκεφτούμε λοιπόν, ως πολίτες, κοινωνία και αναπτυξιακοί φορείς, πως μπορούμε να προστατέψουμε και να αξιοποιήσουμε τα περιαστικά δασικά οικοσυστήματα της περιοχής μας. Η Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας προωθεί την προστασία των δασών, σε συνδυασμό με την αντιπλημμυρική θωράκιση των οικισμών, με τη χρήση νέων τεχνολογιών (drones), ενώ υπάρχουν σχέδια και για τη δημιουργία νέων ορειβατικών διαδρομών, μονοπατιών και διαδρομών σε σημεία με οικολογικό ή ιστορικό ενδιαφέρον (σε σχέση με τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο).

 

Βιώσιμη διαχείριση των δασών σημαίνει αρμονική ένταξη ανθρωπογενών δραστηριοτήτων στα δασικά οικοσυστήματα, ώστε η προστασία της βιοποικιλότητας να διασφαλίζεται μέσα από τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, εισοδήματος για τους κατοίκους των ορεινών οικισμών και κοινωνικών και πολιτισμικών αγαθών που μπορούν να απολαμβάνουν όλοι οι κάτοικοι και επισκέπτες της Πέλλας.

 

Τα δάση αποτελούν πηγή ζωής για όλους μας, μέσα από πρωτοβουλίες και δράσεις στις οποίες η κοινωνία των πολιτών χρειάζεται να έχει έναν πρωταγωνιστικό ρόλο.

 

Δάνης Τζαμτζής

Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments