....

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΔΙΑΣΚΕΨΗΣ ΥΨΗΛΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

Σε σημερινή παρέμβασή της στη συζήτηση της Ολομέλειας του Στρασβούργου για τα αποτελέσματα της Διάσκεψης υψηλού επιπέδου με θέμα

την απασχόληση στην Ευρώπη (Μιλάνο, 8 Οκτωβρίου), η επικεφαλής της Ελιάς στο Ευρωκοινοβούλιο αναφερόμενη στα απογοητευτικά αποτελέσματα για την απασχόληση στην ΕΕ, και τη δημιουργία θέσεων μερικής απασχόλησης, που δεν είναι στέρεες θέσεις εργασίας,  τόνισε τα εξής παρακάτω  :

 

"Οι συνέπειες των εξοντωτικών πολιτικών στον Νότο, όπως οι επιδημίες, ΔΕΝ περιορίζονται από σύνορα και δεν επιτρέπεται στον Βορρά να συνεχίζει ανέμελος στην ίδια πλεύση. Καιρός να ξυπνήσουμε πριν μας ξεπεράσουν οι εξελίξεις και πάλι..η παραδοσιακή στρατηγική της ΕΕ απέτυχε, χρειάζεται αλλαγή..

 

Το πρόγραμμα Εγγύηση για τους Νέους YouthGuarantee είναι η ασπιρίνη, που μπορεί απλώς να μας διασφαλίσει ελάχιστο χρόνο για να συνειδητοποιήσουμε ότι πρέπει να αλλάξουμε πλεύση και στρατηγική. Να πάψουμε την παθητική πολιτική και να ενεργοποιηθούμε στην κατεύθυνση της Ανάπτυξης. Η ψηφιακή εποχή είναι ήδη αυτή που ζούμε και για να μην μας ξεπεράσουν και πάλι οι εξελίξεις, πρέπει να ενισχύσουμε για παράδειγμα, περαιτέρω το πρόγραμμα Horizon2020, ώστε να συνδεθούν τα Ευρωπαϊκά κεφάλαια με τον Ιδιωτικό τομέα ενισχύοντας έτσι την καινοτομία και την έρευνα που εκεί μπορούν να βρουν δουλειά κυρίως νέοι και γυναίκες.

 

Ας ομολογήσουμε λοιπόν, πως ο παραδοσιακός τρόπος αντιμετώπισης της ανεργίας, επιτρέπει ακόμα αυτή να αυξάνεται σε χώρες εντός της ΕΕ και οι ανισότητες να διευρύνονται, και αν ο Βορράς αντέχει, ο Νότος εξοντώνεται. Και όπως ακριβώς και με τις επιδημίες, οι συνέπειες δεν περιορίζονται πια από σύνορα ανάμεσα μας.

Αν δεν αλλάξουμε πλεύση, πιο συχνά από τον Επίτροπο για την Απασχόληση θα χρειάζεται να βλέπουμε τον Επίτροπο Διαχείρισης Κρίσεων. "

 

Σε συνέχεια της ομιλίας της, αποδεχόμενη την "μπλε κάρτα" ερώτησης του James CARVER (Ηνωμένο Βασίλειο-Μη Εγγεγραμμένοι) για το πως θα ενδυναμωθούν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις χωρίς αλλαγή των κανόνων στην ΕΕ, η Ευρωβουλευτής απάντησε ότι " θα πρέπει να ενισχύσουμε την σύνδεση των ευρωπαϊκών κεφαλαίων με τον ιδιωτικό τομέα, να δοθούν χρήματα στις πρωτοβουλίες ειδικά στον τομέα της καινοτομίας, καθώς εκεί μπορούμε  να δημιουργήσουμε θέσεις εργασίας για τους νέους  και τις γυναίκες, ενίσχυση αλλά όχι επιδοματική πολιτική, ο παραδοσιακός αυτός τρόπος απεδείχθη ανεπιτυχής, χρειαζόμαστε χρήματα στην ανάπτυξη πρωτοβουλιών και όχι απλά στην στήριξη για ένα διάστημα των ανθρώπων που πλήττονται από την ανεργία" 

 

 

Εδώ θα βρείτε το link της συζήτησης :

http://www.europarl.europa.eu/ep-live/en/plenary/search-by-speaker/results?speakerId=125109

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments