....

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΦΥΣΙΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ

 

 

 

Η Παγκόσμια Ημέρα Φυσικοθεραπείας εορτάζεται την 8η Σεπτεμβρίου κάθε έτους. Έτσι και φέτος στα πλαίσια του ετήσιου αυτού εορτασμού δίνεται έμφαση στην   "Φυσική δραστηριότητα για την ζωή", καταδεικνύοντας πώς οι φυσικοθεραπευτές μπορούν να βοηθήσουν τους ανθρώπους όλων των ηλικιών να παραμείνουν δραστήριοι ακόμη και στις δύσκολες συνθήκες των καιρών μας.
Οι Φυσικοθεραπευτές, οι ειδικοί της άσκησης, της κίνησης και της λειτουργίας, μπορούν να βοηθήσουν στη διατήρηση της κινητικότητας και της ανεξαρτησίας.
Μέσα από συμβουλές και προγράμματα άσκησης, οι Φυσικοθεραπευτές δουλεύουν με ανθρώπους ώστε να αποφευχθούν μακροπρόθεσμα δυσλειτουργίες και να ξεπεραστούν σωματικοί περιορισμοί..
 Πτώσεις
    Καθώς οι άνθρωποι μεγαλώνουν, δυσχεραίνει η κίνηση και ταυτόχρονα μειώνεται η ποιότητα ζωής.
• Τουλάχιστον το 32% του πληθυσμού πάνω από 70 χρονών έχουν μία πτώση ετησίως.
• 10-25% αυτών που πέφτουν θα υποστούν έναν σοβαρό τραυματισμό.
• Η φυσικοθεραπεία με καθοδηγούμενα ατομικά προγράμματα ασκήσεων μειώνει τις πτώσεις κατά 32%.
Στα πλαίσια της Ημέρας Μυοσκελετικής Υγείας που καθιερώθηκε με τον Νόμο 4486/2017, την τελευταία εβδομάδα του Σεπτεμβρίου (25-29 Σεπτεμβρίου), όλες οι ιδιωτικές και δημόσιες δομές Φυσικοθεραπείας θα δέχονται ελεύθερα τους ηλικιωμένους προκειμένου να υποβληθούν στις ειδικές δοκιμασίες για τον έλεγχο των πτώσεων. Διατηρώντας τους ανθρώπους δραστήριους και ανεξάρτητους για όσο το δυνατόν μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, η φυσικοθεραπεία μπορεί επίσης να μειώσει το κόστος της φροντίδας .Απευθυνθείτε στα φυσικοθεραπευτήρια  της γειτονιάς σας που έχουν οργανωμένα προγράμματα πρόληψης και  αποκατάστασης. Μέσα από την ιστοσελίδα του  ΠΣΦ  www.psf.org.gr  μπορείτε να ενημερωθείτε εάν ο φυσικοθεραπευτής σας είναι μέλος του ΠΣΦ και άρα πιστοποιημένος.  
 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments