....

ΟΥΡΕΣ ΣΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ: ΈΞΑΡΣΗ ΓΡΙΠΗΣ – ΙΩΣΕΩΝ, ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΪΟ

Η έξαρση της γρίπης και των ιώσεων αυτή την περίοδο, σε συνδυασμό με την “επιστροφή” του κορωνοϊού και των διαφόρων παραλλαγών του έχουν προκαλέσει ανησυχία στους γιατρούς, δεδομένου ότι καθημερινά οι νοσηλείες αυξάνονται στα νοσοκομεία, όπως και οι αιτήσεις για αντιική θεραπεία.
 
 

Οι διασωληνωμένοι στα νοσοκομεία της χώρας ανέρχονται σε 62, ενώ οι θάνατοι έφτασαν τους 60, επίσης αυξημένοι σε σχέση με τον μέσο εβδομαδιαίο αριθμό θανάτων τις προηγούμενες τέσσερις εβδομάδες.

 

 

Ταυτόχρονα, ο ημερήσιος αριθμός των αιτήσεων πανελλαδικά για χορήγηση αντιικών φαρμάκων τις τελευταίες δέκα ημέρες έχει ανέβει σε 1.000 με 1.200 και συνεχίζουν να ανεβαίνουν.

Όλα αυτά σε συνδυασμό με το ότι την περίοδο των εορτών όπου καταγράφεται μεγάλη συνάθροιση σε κλειστούς χώρους, άρα υπάρχει μεγαλύτερη διασπορά, προκαλεί ακόμα μεγαλύτερη ανησυχία τόσο για την έξτρα επιβάρυνση του ΕΣΥ όσο και για τις πιθανές απώλειες ανθρώπων.

Υπό το πρίσμα των παραπάνω, σήμερα, Κυριακή 24 Δεκεμβρίου, παραμονή Χριστουγέννων στα εφημερεύονται φαρμακεία υπάρχουν μεγάλες ουρές.

 

 

Ενδεικτικό είναι το ντοκουμέντο που φέρνει στη δημοσιότητα το Aftodioikisi. Σε φαρμακείο στην περιοχή της Ηλιούπολης η ουρά, μαζί με όσους είναι εντός καταστήματος, φαίνεται να ξεπερνά τα 100 άτομα. Παρόμοιες αναφορές υπάρχουν και για πολλά ακόμα φαρμακεία της περιοχής.

 

Ουρά σε φαρμακείο στην οδό Δαίδαλου, Ηλιούπολη.

 

Όσον αφορά στον κορωνοϊό, την αύξηση των κρουσμάτων ζουν από πρώτο χέρι οι γιατροί στα νοσοκομεία της χώρας.

 

 

Μάλιστα, εκτός από την αύξηση εισαγωγών στις ΜΕΘ, υπάρχει και μεγάλη αύξηση νοσηλειών στα παιδιατρικά νοσοκομεία της χώρας. Σημειώνεται, δε, ότι έχουν αρχίσει να αυξάνονται και οι νοσηλείες για στρεπτόκοκο.

Ως εκ τούτου, οι ειδικοί εφιστούν “προσοχή”, χρήση μάσκας όπου είναι εφικτό και καλή τήρηση της προσωπικής υγιεινής.

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments