....

ΟΡΓΗ ΚΑΙ ΘΡΗΝΟΣ ΣΤΗΝ ΚΗΔΕΙΑ ΤΟΥ 5ΧΡΟΝΟΥ ΠΟΥ ΚΑΤΑΣΠΑΡΑΞΑΝ ΤΑ ΡΟΤΒΑΙΛΕΡ (VIDEO)

ΣΟΚΑΡΕΙ Η ΙΑΤΡΟΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ - ΤΑ ΣΚΥΛΙΑ ΕΠΙΤΕΘΗΚΑΝ ΜΕ ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΒΙΑΙΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΑΝΗΛΙΚΟ ΑΓΟΡΑΚΙ - ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΟΙ ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ 72ΧΡΟΝΟ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ ΤΟΥΣ

Τα δύο σκυλιά επιτέθηκαν με απίστευτη βραβαρότητα στο ανήλικο αγοράκι - Τι αναφέρουν οι μαρτυρίες για τον 72χρονο ιδιοκτήτη τους - Σε κλίμα οδύνης πραγματοποιήθηκε η κηδεία του 5χρονου

Θρήνος και οδύνη στην κηδεία του 5χρονου

Σε κλίμα ανείπωτης θλίψης και πόνου πραγματοποιήθηκε σήμερα (3/5/2016) το πρωί στα Κοιμητήρια του Αγ. Γεωργίου Κοζάνης η κηδεία του αδικοχαμένου 5χρονου, αναφέρει το kozan.gr.

Συντετριμμένοι οι γονείς και οι συγγενείς αποχαιρέτησαν το 5χρονο αγγελούδι, γράφοντας με αυτόν τον τρόπο τον επίλογο της ανείπωτης τραγωδίας που συγκλόνισε το πανελλήνιο.

Η σύντομη δήλωση μιας φίλης της μητέρας του άτυχου 5χρονου

Τι λέει ο δικηγόρος του ιδιοκτήτη των ροτβάιλερ για το τραγικό συμβάν

Στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Μega» μίλησε σήμερα το πρωί ο δικηγόρος του ιδιοκτήτη των ροτβάιλερ, που τραυμάτισαν θανάσιμα τον άτυχο 5χρονο, ανήμερα του Πάσχα.

Όπως ανέφερε ο κ. Νίκος Κούρας, συναντήθηκε μαζί με τον πελάτη του, χθες το βράδυ, στην κατοικία του, όπου διαδραματίστηκε το τραγικό περιστατικό, ώστε να έχει μια πλήρη άποψη για το τι έχει συμβεί.

Όπως ανέφερε: «Πρόκειται για μια εξοχική κατοικία, ουσιαστικά ένα υπερυψωμένο ισόγειο και το ημιυπόγειο από κάτω, στο οποίο ήταν φυλαγμένα τα σκυλιά. Τα σκυλιά – που επιτέθηκαν στο παιδάκι – φυλάσσονταν σ’ ένα χώρο 3-4 μέτρα. Δίπλα στο κούφωμα της πόρτας υπήρχε ένα μικρότερο “πορτίδιο” περίπου 60-70 εκ., από τo οποίo βγαίνουν τα σκυλιά το βράδυ. Κάποιες στιγμές βγαίνουν και την ήμερα, γιατί τα σκυλιά είναι κοινωνικά. Αυτό το “πορτίδιο” είναι εσωτερικά κλεισμένο με μια ξύλινη  πλάκα κι από την έξω πλευρά υπάρχει μια στήριξη με μια μεταλλική δοκό. Για να ανοίξει αυτή η πόρτα πρέπει κάποιος ν’ ανοίξει τη μεταλλική δοκό και να “πέσει” η πόρτα. Αυτό ήταν η ασφάλειά του. Το πρόβλημα είναι τώρα ότι όλοι οι επισκέπτες και προσκεκλημένοι ήταν στο υπερυψωμένο ισόγειο μέσα στο σπίτι και προφανώς κάποια στιγμή το παιδάκι ξέφυγε από τον έλεγχό τους, βγήκε στην αυλή, δεν ξέρουμε τι ακριβώς συνέβη κι άκουσαν τις κραυγές. Η μάνα και το παιδί ήταν η πολλοστή φορά που επισκέφτηκαν το σπίτι. Ο πελάτης μου είναι συντετριμμένος από το περιστατικό. Κανείς από τους παριστάμενους δεν ξέρει τι ακριβώς συνέβη και βρέθηκαν τα σκυλιά στην αυλή. Όταν διακομίσθηκε το παιδί, μου είπε ο πελάτης μου, διαπίστωσαν πως ήταν ήδη “πεσμένη”, η προστατευτική “σωλήνα (σαν “κόντρα”), που εμποδίζει το άνοιγμα της πόρτας».

Όπως διευκρίνισε ο δικηγόρος του ιδιοκτήτη των ροτβάιλερ, μόνο αυτά που επιτέθηκαν στο παιδί, ήταν στο προαναφερόμενο χώρο, ενώ τα υπόλοιπα ήταν στο γκαράζ, σε άλλο χώρο, που ήταν περίκλειστος και οι δύο χώροι δε συγκοινωνούσαν μεταξύ τους.

Τι δήλωσε σήμερα Τρίτη, στους δημοσιογράφους, ο δικηγόρος του ιδιοκτήτη των ροτβάιλερ

Τι αναφέρει η ιατροδικαστική έκθεση για τον θάνατο του 5χρονου

Σε πολύ άσχημη κατάσταση και με ιδιαίτερα σοβαρά τραύματα μεταφέρθηκε το 5χρονο αγοράκι στο Γενικό Νοσοκομείο Κοζάνης που έχασε τη ζωή του, μετά την επίθεση που δέχθηκε από τα σκυλιά ράτσας ροτβάιλερ ενός 72χρονου στο χωριό Άργιλος την Κυριακή του Πάσχα (01/05/2016).

Σύμφωνα με πληροφορίες από τον ιστότοπο Kozanimedia.gr, η ιατροδικαστική έκθεση ανέφερε ότι το ανήλικο παιδί έφερε πολλαπλά και σοβαρά τραύματα σε πρόσωπο και τράχηλο, γεγονός που επέφερε και τον τραγικό του θάνατο.

Επίσης τα πολλά δαγκώματα από τα ροτβάιλερ προκάλεσαν ισχυρά τραύματα και στα οστά του 5χρονου.

Στο φως νέες συγκλονιστικές μαρτυρίες για τον ιδιοκτήτη

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με πληροφορίες στην ιστοσελίδα της εφημερίδας «Πρωινός Λόγος της Κοζάνης», μαρτυρίες συγχωριανών του 72χρονου ιδιοκτήτη των δύο σκύλων, αναφέρουν πως τα ροτβάιλερ είχαν επιδείξει και στο παρελθόν επικίνδυνη και βίαιη συμπεριφορά.

Όπως αναφέρει η ίδια πηγή, είχαν γίνει και παλαιότερα συστάσεις στον 72χρονο, αλλά δυστυχώς δεν εισακούστηκαν ποτέ.

Η εφημερίδα, με βάση τα όσα ακούγονται, αναφέρει ότι ο 5χρονος μπήκε στο χώρο που βρίσκονταν τα δύο σκυλιά και όχι τα σκυλιά σε αυτόν και επισημαίνει: «Πάντως ακούγεται παράλογο να έχεις στην ιδιοκτησία σου οκτώ ροτβάιλερ, σκυλιά με τρομακτική δύναμη που χρειάζονται ειδική εκπαίδευση».

«Το παιδί τσίριξε τρεις φορές και μετά σταμάτησε...»

Παράλληλα, οι μαρτυρίες των ανθρώπων που βρέθηκαν πολύ κοντά στο τραγικό περιστατικό συγκλονίζουν. Αυτόπτης μάρτυρας που βρισκόταν σε διπλανό κτήμα, αναφέρει ότι «το παιδί τσίριξε τρεις φορές και μετά σταμάτησε. Όπως μου είπε η γυναίκα μου το σήκωναν στον αέρα».

Ένας δεύτερος μάρτυρας, περιγράφει πως είδε ένα σκυλί «να τινάζει κάτι σαν μπλούζα κόκκινη».

Ακούστε τις ανατριχιαστικές λεπτομέρειες της τραγωδίας:

Για εγκληματική αμέλεια του ιδιοκτήτη των σκύλων κάνει λόγο ο Όμιλος Φίλων Ροτβάιλερ Ελλάδος

Τον ιδιοκτήτη των σκυλιών ως υπεύθυνο για την τραγωδία «δείχνει» και ο Όμιλος Φίλων Ροτβάιλερ Ελλάδος ο οποίος εξέδωσε την Τρίτη ανακοίνωση για το περιστατικό.

Όπως αναφέρει, «όλοι εμείς που συμβιώνουμε τα τελευταία πολλά χρόνια με σκύλους της φυλής των ροτβάιλερ που μεγαλώσαμε και μεγαλώνουμε τα παιδιά μας δίπλα τους, που καθημερινά εισπράττουμε την αμέριστη αγάπη και αφοσίωση που προσφέρει αυτή η υπέροχη φυλή στις οικογένειες μας, θέλουμε να εκφράσουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του μικρού πεντάχρονου αγοριού που χάθηκε τόσο άδικα έπειτα από επίθεση σκύλων, θύμα πρωτίστως της εγκληματικής αμέλειας και ανευθυνότητας του 72χρονου ιδιοκτήτη των ζώων».

«Το γεγονός ότι το τραγικό αυτό συμβάν είναι το δεύτερο σε διάστημα μόλις 24 ωρών (το πρώτο έλαβε χώρα στην Πτολεμαΐδα με θύμα ένα οκτάχρονο παιδί που διακομίστηκε στο νοσοκομείο έπειτα από επίθεση σκύλου της φυλής Χάσκι), κάνει επιτακτική πλέον την ανάγκη να επισημάνουμε την αναγκαιότητα και σπουδαιότητα της σωστής κοινωνικοποίησης των σκύλων που συμβιώνουν μαζί μας και κατ’ επέκταση σε ανθρώπινες κοινωνίες», σημειώνει και υπογραμμίζει: «Ο Όμιλος Φίλων Ροτβάιλερ Ελλάδος, ως επίσημος φορέας της εκπροσώπησης μίας φυλής εξόχως ανθρωποκεντρικής, ενός χαρισματικού και δημοφιλούς σκύλου που δημιουργήθηκε από τον ΑΝΘΡΩΠΟ για τον ΑΝΘΡΩΠΟ, θεωρεί επιβεβλημένο να γίνει υποχρεωτικό στη χώρα μας, όπως συμβαίνει σε όλες τις αναπτυγμένες κυνολογικά χώρες, το τεστ χαρακτήρα ΟΛΩΝ ανεξαιρέτως των εργασιακών φυλών για να διασφαλιστεί η υπεύθυνη ιδιοκτησία σκύλου και να αποφευχθούν ανάλογα τραγικά περιστατικά στο μέλλον».

 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments