....

ΤΟ ΩΡΑΡΙΟ ΤΩΝ ΦΑΡΜΑΚΕΙΩΝ ΦΕΡΝΕΙ ΝΕΑ ΕΜΠΛΟΚΗ ΣΤΗΝ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ

 

 

 

 

Σοβαρή εμπλοκή στη διαπραγμάτευση με τους θεσμούς έχει προκαλέσει το ζήτημα του ωραρίου των φαρμακείων. Στη συνάντηση που είχε νωρίτερα το πρωί με τους εκπροσώπους των θεσμών η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, υπήρξε διαφωνία αναφορικά με το διευρυμένο ωράριο των φαρμακοποιών, με το υπουργείο να προτείνει συγκεκριμένο ανώτατο όριο λειτουργίας κατά το πλαίσιο των εμπορικών καταστημάτων. Οι θεσμοί, σύμφωνα με  πληροφορίες του Capital.gr, εμφανίζονται να διαφωνούν με την εν λόγω πρόταση του υπουργού Υγείας, Ανδρέα Ξανθού και να επιμένουν στο παρόν ελεύθερο ωράριο για τα φαρμακεία. 

Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, όπως ανέφερε στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου για την παρουσίαση νομοσχεδίου για την Επιτροπή Αξιολόγησης των νέων φαρμάκων, υπάρχει πρόβλημα στη συμμετοχή φαρμακείων στο πρόγραμμα εφημεριών και διημερεύσεων.

Παράλληλα, υπάρχουν εκκρεμότητες και σε ό,τι έχει να κάνει με το ιδιοκτησιακό καθεστώς των φαρμακείων με τους θεσμούς να επιμένουν στην συμμετοχή και ιδιωτών στην ιδιοκτησία φαρμακείων. Συμφωνία για τα δύο παραπάνω θέματα, δεν έχει ακόμη επιτευχθεί, με τον υπουργό Υγείας να ξεκαθαρίζει πάντως πως στα θέματα της Υγείας δεν υπάρχουν περαιτέρω εκκρεμότητες στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης για την τρίτη αξιολόγηση.

 

Της Βασιλικής Κουρλιμπίνη

 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments