....

«ΏΡΑ ΜΗΔΕΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ. “ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ” ΠΑΡΑΓΟΝΤΩΝ ΦΕΡΝΟΥΝ ΣΤΟ… ΧΕΙΛΟΣ ΤΟΥ ΓΚΡΕΜΟΥ ΤΟ ΑΘΛΗΜΑ»

 

 

 

«Ώρα μηδέν για την Ποδηλασία. “Παιχνίδια” παραγόντων

φέρνουν στο… χείλος του γκρεμού το άθλημα»

 

 

 

«Παιχνίδια» παραγόντων που δήθεν κόπτονται για «το καλό της ποδηλασίας» και που στην πραγματικότητα, έχοντας ήδη εισπράξει επανειλημμένα την απόρριψη από την πλειοψηφία των σωματείων-μελών της Ε.Ο.Π., δρουν κρυφά, για την εξυπηρέτηση προσωπικών συμφερόντων και για την εξουθένωση της Διοίκησης και τον οικονομικό στραγγαλισμό του αθλήματος, φέρονται, σύμφωνα με σημερινή ενημέρωση, να μπλοκάρουν ξαφνικά και εντελώς αναιτιολόγητα την υλοποίηση των αποφάσεων της Γ.Γ.Α. για χρηματοδότηση της Ε.Ο.Π. και να φέρνουν έτσι το άθλημά μας στο χείλος του γκρεμού! 

 

Οι εξελίξεις είναι ραγδαίες τις τελευταίες ώρες και η Διοίκηση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας, έχοντας την ισχυρή εντολή της συντριπτικής πλειοψηφίας των σωματείων του Αθλήματος, αναγκάζεται να αποκαλύψει τα άθλια πολιτικά-παραγοντικά παιχνίδια σε βάρος του λαοφιλούς αθλήματος μας, που εκπροσωπεί επάξια τη χώρα ανελλιπώς στους Ολυμπιακούς Αγώνες και που συνεχίζει, παρά την αδικαιολόγητη έλλειψη οικονομικής στήριξης από το Κράτος τους τελευταίους 7 μήνες, να έχει αθλητές με διεθνείς διακρίσεις και πολύ σημαντικές κατατάξεις στην παγκόσμια βαθμολογία.

 

Μετά από πολύμηνη υπομονή και εκατοντάδες διαβεβαιώσεις από την Αθλητική Ηγεσία ότι θα βρεθεί σύντομα η λύση, φθάσαμε σήμερα, 21/12/2017 μια ανάσα από την ολοκληρωτική καταστροφή του αθλήματος της ποδηλασίας, με απόλυτη και αποκλειστική ευθύνη εκείνων που ευαγγελίζονται την ανάπτυξη του ερασιτεχνικού αθλητισμού.

 

Δεν θέλουμε να σταθούμε αυτή τη στιγμή στα όσα ταλαιπώρησαν το άθλημά μας τα τελευταία χρόνια, ούτε να κατηγορήσουμε πρόσωπα, τα οποία εδώ και πολλά χρόνια -κατά γενική ομολογία- έχουν δημιουργήσει πάμπολλα προβλήματα στην ποδηλασία και για τα οποία η οικογένεια της ποδηλασίας έχει ήδη σχηματισμένη άποψη.

 

Όμως, η ώρα του ελέγχου, του απολογισμού και του καταλογισμού ευθυνών έφτασε!

 

Η σημερινή Διοίκηση, με συγκροτημένες ενέργειες και πνεύμα συνεργασίας με την Πολιτεία, αναζήτησε τους τελευταίους μήνες λύση στα προβλήματα που είχαν προκύψει. Η Ε.Ο.Π. εισέπραξε το Μάιο την 1η δόση της επιχορήγησης της Γ.Γ.Α. για το 2017 Έκτοτε και μέχρι και σήμερα δεν έχει εισπράξει οποιαδήποτε άλλη επιχορήγηση από τη Γ.Γ.Α. Το άθλημά μας λειτούργησε με «ίδια μέσα» και άντεξε στον μεθοδευμένο πόλεμο όσων επένδυσαν στη δημιουργία χάους λόγω της αδικαιολόγητης έλλειψης επιχορήγησης από τη Γ.Γ.Α. και της συνακόλουθης πρόκλησης προβλημάτων στη λειτουργία των Εθνικών Ομάδων, εξαναγκασμού των αθλητών να πληρώνουν από την τσέπη τους όλα τα έξοδα, καθυστέρησης πληρωμής επί μήνες ή και χρόνια των υπαλλήλων, προπονητών και εν γένει προσωπικού,  προμηθευτών και σωματείων της Ε.Ο.Π.!

 

Λίγες ημέρες μετά την επιχορήγηση αυτή και συγκεκριμένα στις 21/6/2017 ολοκληρώθηκε και από την Εισαγγελία Εφετών η αρχειοθέτηση της μηνυτήριας αναφοράς, η οποία είχε υποβληθεί μετά την ολοκλήρωση του ελέγχου της Γ.Γ.Α. στην Ε.Ο.Π. για τα έτη 2012, 2013 και 2014 και επομένως διαψεύστηκαν πανηγυρικά και με τον πλέον επίσημο τρόπο όλοι οι παράγοντες (ποδηλατικοί και μη) που διέδιδαν και συνεχίζουν να διαδίδουν για διάπραξη αξιόποινων πράξεων από μέλη της προηγούμενης Διοίκησης της Ε.Ο.Π.

 

Ήδη η Ε.Ο.Π. με επιστολή της προς τον Υφυπουργό Αθλητισμού κ. Γεώργιο Βασιλειάδη στις 13/11/2017 είχε ήδη δηλώσει ότι θεωρεί πλήρως αδικαιολόγητη την καθυστέρηση της έγκρισης απολογισμού του 2016, προϋπολογισμού του 2017 και 2ης και 3ης δόσης της επιχορήγησης για το 2017 και ζήτησε με κάθε σεβασμό να υπάρξει αφ’ ενός μέριμνα για την έκδοση και ανάρτηση στο Πρόγραμμα «Διαύγεια» αποφάσεων για έγκριση του απολογισμού του 2016, έγκριση του προϋπολογισμού του 2017 και έγκριση επιχορήγησης της 2ης δόσης και της 3ης (εξοφλητικής) δόσης του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού προς την Ομοσπονδία μας για το έτος 2017 συνολικού ύψους 420.000 ευρώ, και αφ’ ετέρου ενημέρωση για τους λόγους της καθυστέρησης έκδοσης των αποφάσεων αυτών μέχρι και σήμερα. Στην επιστολή αυτή η Ε.Ο.Π. δεν έχει λάβει καμία απολύτως απάντηση μέχρι και σήμερα. 

 

Στις 12/12/2017, πριν από 9 μόλις μέρες η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και ο Υφυπουργός ενέκριναν τον προϋπολογισμό της Ομοσπονδίας για το 2017 ύψους 660.000 ευρώ. Τρεις μέρες αργότερα, την περασμένη Παρασκευή (15/12) υπογράφτηκαν οι δύο τελευταίες εντολές πληρωμής - εκταμίευσης της Γ.Γ.Α. προς την Ε.Ο.Π. ύψους 240.000 ευρώ και 180.000 ευρώ.   

 

Και ενώ λοιπόν όλα έδειχναν να ομαλοποιούνται, η κατάσταση ξαφνικά αντιστράφηκε. Σήμερα, ενημερωθήκαμε ανεπίσημα ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες της Γ.Γ.Α. απροειδοποίητα, αναιτιολόγητα και κατά παράβαση κάθε νόμιμης διαδικασίας και κάθε λογικής και ηθικής απέναντι στο άθλημα, φάνηκαν απρόθυμες να εκτελέσουν τις από 15/12/2017 αποφάσεις του Υφυπουργού Αθλητισμού για την εκταμίευση της 2ης και της 3ης δόσης της επιχορήγησης της Γ.Γ.Α. προς την Ε.Ο.Π. για το 2017, ωθώντας έτσι με σκοπιμότητα την Ε.Ο.Π. να βάλει λουκέτο, με τεράστιες συνέπειες για το άθλημα.

 

Απ’ ό,τι φαίνεται, ψεύτο-παράγοντες με θητείες στις αίθουσες των δικαστηρίων, νεόκοποι παράγοντες, που εμφανίστηκαν… από το πουθενά στο άθλημα, με μοναδικό «προσόν» την κομματική τους ταυτότητα, μερικοί γονείς που θέλησαν να προωθήσουν αγωνιστικά, αλλά εντελώς αναξιοκρατικά τα παιδιά τους και μόνο, ανέκτησαν πρόσβαση στα γραφεία διοικητικών στελεχών και υπαλλήλων της Γ.Γ.Α. και του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και προς γενική κατάπληξη φέρεται ότι κατάφεραν και μπλόκαραν τις αποφάσεις του Υφυπουργού Αθλητισμού κ. Γεώργιου Βασιλειάδη, που είχαν ήδη ανακοινωθεί και δρομολογηθεί.

 

Είναι ξεκάθαρο και στον πλέον αδαή ότι πρόκειται για σχεδιασμένη προσπάθεια οικονομικού στραγγαλισμού της Ε.Ο.Π. και για συστηματοποιημένο και μεθοδευμένο κατάφωρα άδικο πόλεμο κατά του αθλήματος και κατά της παρούσας Διοίκησης, που κάποιοι συντηρούν έντεχνα με προσχηματικές, ψευδείς και ανυπόστατες δικαιολογίες, που δυστυχώς βρήκαν «ευήκοα ώτα» σε γραφεία της Γ.Γ.Α.   

 

Προκαλεί τεράστια θλίψη ότι αυτή είναι η στάση της Πολιτείας απέναντι στην οικογένεια της Ποδηλασίας, η οποία καταφέρνει και διατηρεί ζωντανό ένα άθλημα, που βρίσκεται σε καθεστώς διωγμού απρόκλητα και αναίτια, από εκείνους που επεδίωξαν με κάθε τρόπο να δημιουργηθεί η σημερινή δυσμενής οικονομική της κατάσταση και ανενόχλητοι μπαινοβγαίνουν στα γραφεία των «αρμοδίων».

 

Η Πολιτεία οφείλει να αναλάβει τις ευθύνες της και να κλείσει επιτέλους την «πόρτα» στα λόγια του κάθε… μαυρισμένου σε απόλυτα δημοκρατικές διαδικασίες, που θέλει να μπει στην διοίκηση της Ομοσπονδίας «από την πίσω πόρτα» και με εκβιαστικές μεθόδους.

 

Τις διοικήσεις των αθλητικών ομοσπονδιών, οι οποίες αυτοδιοικούνται, τις αναδεικνύουν δημοκρατικές εκλογές και όχι τα πολιτικά γραφεία, οι πολιτικές συντροφιές, οι «υπόγειες συναλλαγές» και οι εκβιασμοί.

 

Δεν θέλουμε να πιστέψουμε ότι υπάρχει πολιτική δίωξη στο πρόσωπο του προέδρου της Ε.Ο.Π. Παναγιώτη Πριστούρη, και κάποιων συνεργατών του, όπως... βοά ο τόπος.

 

Ζητούμε και περιμένουμε από τον Υφυπουργό Αθλητισμού κ. Γεώργιο Βασιλειάδη με παρρησία και πνεύμα στήριξης στην εξαιρετικά δύσκολη προσπάθεια μας, να συνεισφέρει με όσα προβλέπει ο Νόμος και υπαγορεύει ο ρόλος του, για να κρατηθεί ζωντανό το άθλημά μας, υλοποιώντας άμεσα τις αποφάσεις του που έχουν ήδη αναρτηθεί στη «Διαύγεια».    

 

Σε αντίθετη περίπτωση είναι καθήκον μας να τοποθετηθούμε δημόσια, ώστε αφ’ ενός να μάθουν όλοι την πραγματική αιτία που δεν έχει καταστεί ακόμα εφικτή η εκτέλεση των αποφάσεών του Υφυπουργού Αθλητισμού κ. Γεώργιου Βασιλειάδη, τι πραγματικά έχει συμβεί και έχει οδηγήσει στην παρούσα δυσμενή οικονομική συγκυρία, και ποιοι και με ποιον τρόπο έχουν επιχειρήσει και συνεχίζουν να επιχειρούν να χειραγωγούν το μέλλον της ποδηλασίας και αφ’ ετέρου να γίνει απόδοση ευθυνών σε όσους ευθύνονται για αυτήν την κατάσταση!

 

Αναμένουμε λοιπόν τις εξελίξεις και θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα επικρατήσει η σύνεση και λογική, διαφορετικά θα πρέπει να είναι όλοι βέβαιοι ότι τις επόμενες ημέρες θα ακολουθήσουν εξελίξεις που θα είναι δυσάρεστες για πολλούς!.

DEC17_198

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments