....

ΟΠΕΚΕΠΕ: ΠΟΤΕ ΛΗΓΕΙ Η ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΔΙΟΡΘΩΣΕΩΝ ΣΤΙΣ ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ

Περιθώριο μέχρι τις 30 Νοεμβρίου έχουν οι ενδιαφερόμενοι παραγωγοί δικαιούχοι ενίσχυσης να προβούν σε διορθώσεις για αιτήματα επιλεξιµότητας, άρση επικάλυψης και διόρθωση των Ενιαίων Αιτήσεων Ενίσχυσης (ΟΣΔΕ) µέσω διοικητικών πράξεων για όλα τα πεδία της αίτησης σύμφωνα με τον ΟΠΕΚΕΠΕ.

Τα παραπάνω ορίζει εγκύκλιος του ΟΠΕΚΕΠΕ, στο πλαίσιο της διαδικασίας «αποσφαλµάτωσης», στην οποία υπογραμμίζεται ότι «αιτήσεις ενίσχυσης, στήριξης ή πληρωµής και τυχόν δικαιολογητικά έγγραφα που παρέχει ο δικαιούχος µπορούν να διορθώνονται και να προσαρµόζονται ανά πάσα στιγµή µετά την υποβολή τους σε περιπτώσεις προφανών σφαλµάτων.

Σχετικά με τα προφανή λάθη, στην εγκύκλιο τονίζεται ότι για τις διοικητικές πράξεις στα γενικά στοιχεία της Ενιαίας Αίτησης Ενίσχυσης, προβλέπεται πως «τέτοια λάθη προκύπτουν από ασυμφωνία των σταθερών στοιχειών του αιτούντος με τα στοιχεία που προέρχονται από την εξέταση των επίσημων εγγράφων που έχουν προσκομισθεί.

Επισημαίνεται ότι θα πρέπει να συμφωνούν τα στοιχεία της ταυτότητας, του ΚΕΠΥΟ και του τραπεζικού λογαριασμού με τα αντίστοιχα της αίτησης. Διασταύρωση των σταθερών στοιχείων πραγματοποιείται επίσης με το αρχείο της Κτηνιατρικής Βάσης Δεδομένων (Κ.Β.Δ.)».

Στις περιπτώσεις όπου υπάρχει ασυμφωνία στα προσωπικά στοιχεία (επώνυμο ή/και όνομα) με το αρχείο της Κ.Β.Δ., δύναται να πραγματοποιούνται διορθώσεις με διοικητική πράξη.   Επισημαίνεται ότι, θα πρέπει τα προσωπικά στοιχεία της Ε.Α.Ε., του ΚΕΠΥΟ, του τραπεζικού λογαριασμού και της Κ.Β.Δ. να συμφωνούν με τα στοιχεία που αναγράφονται στο Δελτίο Ταυτότητας.

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments