....

ΟΠΕΚΕΠΕ: 1η ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΟΙ ΕΝΙΣΧΥΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ

“Βασικό στόχο της κυβέρνησης αποτελεί η αντιμετώπιση του χρέους. Η βιωσιμότητα του χρέους είναι συνυφασμένη με τη δυνατότητα της χώρας να μπει σε περίοδο ανάπτυξης, ενώ αποτελεί κοινή πεποίθηση ότι η αγροτική οικονομία είναι ο χώρος που έχει τα συγκριτικά πλεονεκτήματα για να συμβάλλει ουσιαστικά στην παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, με ναυαρχίδα τα τρόφιμα, που είναι ο πρωταθλητής στις εξαγωγές ελληνικών προϊόντων”.

Αυτά επισήμανε μεταξύ άλλων ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Ευάγγελος Αποστόλου από το βήμα του 14ου Πανελληνίου Συνεδρίου της Αγροτικής Οικονομίας που ξεκίνησε σήμερα στο Βόλο. Επιπλέον ανέφερε ότι από 1ης Νοεμβρίου θα κατατεθεί στους λογαριασμούς των αγροτών το 70% της βασικής ενίσχυσης από τον ΟΠΕΚΕΠΕ και δεσμεύτηκε ότι εκκρεμότητες και υπόλοιπα προηγουμένων ετών, θα τακοποιηθούν μέχρι το τέλος του 2016.

Όπως εξήγησε σε συνάντηση που είχε σήμερα με τον πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ επιβεβαίωσε ότι μέχρι τις 31 Οκτωβρίου 2016 θα δοθεί στη δημοσιότητα η σχετική απόφαση και από την 1η Νοεμβρίου θα κατατεθεί στους λογαριασμούς των αγροτών το 70% (προκαταβολή) της βασικής ενίσχυσης. “Τώρα θα δούμε το βασικό κομμάτι που αφορά γύρω στα 900.000 ευρώ και τα υπόλοιπα καθυστερούμενα, εκκρεμότητες και υπόλοιπα προηγούμενων χρόνων θα τα βρούμε μέχρι τέλος του χρόνου.Απλά πιστεύω ότι αυτή η χρονιά θα είναι αυτή που μπαίνουμε στην κανονική διαδικασία των πληρωμών, που σημαίνει ότι όντως η φετινή χρονιά θα σημειώσει ρεκόρ από πλευράς πληρωμών”.

Εκτίμησε ότι με την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης το υπουργείο θα είναι σε θέση να πληρώσει τα χρήματα που οφείλει από την επιστροφή του ΦΠΑ στο πετρέλαιο και επισήμανε οτι ήδη έχει υπογραφεί η σχετική απόφαση τον υπουργό οικονομικών.

Σε ότι αφορά την εξισωτική αποζημίωση ανέφερε ότι όλες οι εκκρεμότητες θα έχουν λήξει μέχρι το τέλος του χρόνου ενώ ένα ποσό της τάξης των 140 εκ. ευρώ θα πληρωθεί πριν το Δεκέμβριο του 2016. “

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments