....

ΑΤ ΟΜΟΝΟΙΑΣ: "ΉΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΟΥΣ" "ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΓΝΩΣΤΟΙ" "ΝΑ ΜΑΣ ΔΩΣΟΥΝ ΕΝΤΟΛΕΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΑΒΟΥΜΕ" ΛΕΕΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ

 

Τέσσερις αστυνομικοί ελαφρά τραυματίες, 9 αυτοκίνητα και φθορές στο Α.Τ. Ομόνοιας συνθέτουν τον απολογισμό μίας καταδρομικής επίθεσης από αντιεξουσιαστές στο πιο κεντρικό Αστυνομικό Τμήμα της χώρας που κράτησε μόλις 4 λεπτά. Εξοργισμένοι οι συνδικαλιστές της Αστυνομίας απαιτούν πολιτική εντολή για να ενεργοποιηθούν οι μηχανισμοί της ΕΛ.ΑΣ. "Δεν θεωρώ ότι υπάρχει πολιτική ανοχή… Υπάρχει πολιτική ανοχή", τονίζει ο Αντιπρόεδρος της ΠΟΑΣΥ, Σταύρος Μπαλάσκας.

 

Τεράστιες είναι οι αντιδράσεις στους κόλπους των συνδικαλιστών της Αστυνομίας και όχι μόνο μετά την εμπρηστική καταδρομική επίθεση που σημειώθηκε μάλιστα σε ώρα αιχμής στην καρδιά της Αθήνας και σε ένα γεμάτο από περαστικούς και αυτοκίνητα κέντρο, στο Αστυνομικό Τμήμα της Ομόνοιας, περίπου 10 λεπτά πριν τις 9 το βράδυ.

Ομάδα 50 κουκουλοφόρων επιτέθηκαν αιφνιδιαστικά εναντίον του Αστυνομικού Τμήματος επί της οδού Βερανζέρου με βροχή από βόμβες μολότοφ και πέτρες και στη συνέχεια διέφυγαν προς τα Εξάρχεια.

ΑΤ Ομόνοιας:

Αποτέλεσμα της επίθεσης ήταν να παραδοθούν στις φλόγες 5 σταθμευμένα Ι.Χ. αυτοκίνητα, 3 υπηρεσιακά οχήματα του Αστυνομικού Τμήματος και ένα βανάκι μεταγωγών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αθηνών επί της Πλατείας Λαυρίου, ενώ μαύρισμα υπέστη από βόμβα μολότοφ και η σκοπιά του Αστυνομικού Τμήματος Ομόνοιας. Από θαύμα δεν εξερράγη βόμβα μολότοφ στο παράθυρο του κρατητηρίου.

ΑΤ Ομόνοιας:

Τέσσερις αστυνομικοί τραυματίστηκαν ελαφρά, δύο υπέστησαν αναπνευστικά προβλήματα και δύο τραυματίστηκαν από θραύσματα τζαμιών, οι οποίοι διακομίστηκαν στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο.

Οι τρεις εξ αυτών αποχώρησαν χθες το βράδυ μετά την παροχή των Πρώτων Βοηθειών και ο τέταρτος σήμερα το πρωί, ενώ από τις έρευνες που ακολούθησαν στην γύρω περιοχή δεν σημειώθηκε ούτε μία προσαγωγή υπόπτου.

Για το περιστατικό και τις αντιδράσεις που ετοιμάζουν οι συνδικαλιστές της Αστυνομίας πλέον, μίλησε στο News24/7 ο Αντιπρόεδρος Θεμάτων Μελετών - Επιμόρφωσης Αστυνομικών & Ειδικός Γραμματέας της ΠΟΑΣΥ κ. Σταύρος Μπαλάσκας:

«Η επίθεση έγινε μέσα σε 3-4 λεπτά. Χαρακτηρίζεται δολοφονική επίθεση κατά των αστυνομικών διότι από τη αγριότητα και από τον τρόπο που διεπράχθη καταλαβαίνουμε ότι ήθελαν νεκρό αστυνομικό. Είναι καθαρά απόπειρα δολοφονίας. Οι «γνωστοί-άγνωστοι» έχουν αρχίσει να ξεφεύγουν. Μπαίνουν πλέον μέσα στην καρδιά της Αθήνας, μέσα στην Ομόνοια και προσπαθούν να σκοτώσουν ένστολους αστυνομικούς και εμείς έχουμε τρία πράγματα να πούμε μόνο. Πρώτον τους ξέρουμε. Δεύτερον είναι πλέον δολοφόνοι και τρίτον δώστε μας εντολή επιτέλους να τους πιάσουμε».

ΑΤ Ομόνοιας:

-Όταν λέτε τους ξέρετε εννοείτε ότι η επίθεση αυτή έγινε από κάποια συγκεκριμένη ομάδα για την οποία έχει εικόνα η Αστυνομία ή το λέτε με την γενική έννοια ότι τους ξέρετε;»

«Ας μην γελιόμαστε, για τον απλό πολίτη, τον κοσμάκη το «γνωστοί-άγνωστοι» είναι μία καραμέλα. Για εμάς είναι μόνο γνωστοί, άγνωστοι δεν είναι, εάν δοθεί πολιτική εντολή μπορούμε να τους συλλάβουμε αμέσως, να τους προσάγουμε στην Δικαιοσύνη για να κάνει και η Δικαιοσύνη το χρέος της, να τους πάει για απόπειρα δολοφονίας, διότι αυτές οι πράξεις δεν έχουν κανένα ιδεολογικό υπόβαθρο και σε καμία περίπτωση δεν στρέφονται μόνο κατά της Δημοκρατίας, αλλά στρέφονται και κατά των ζωών Ελλήνων πολιτών και Ελλήνων αστυνομικών».

-Με την έναρξη και την εφαρμογή μάλλον του νέου προγράμματος αστυνόμευσης, που εξήγγειλε κιόλας χθες το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ., το πρόγραμμα «ΠΕΡΣΕΑΣ», θεωρείτε ότι έγινε γι αυτόν τον λόγο, έγινε ενδεχομένως με έναν σκοπό να χλευάσουν οι αντιεξουσιαστές την εφαρμογή του νέου προγράμματος αστυνόμευσης και αν ναι πώς κατάφεραν να περάσουν τα υποτιθέμενα μέτρα ασφαλείας και να κάνουν μία τέτοια επίθεση;

«Κοιτάξτε, μέσω του «σκοτεινού ίντερνετ» και μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης προφανώς αυτοί οι άνθρωποι έχουν καταφέρει και κλείνουν ραντεβού και ξαφνικά έρχονται από χίλιες κατευθύνσεις και μαζεύονται σε ένα σημείο. Αυτό δεν είναι κάτι το πρωτόγνωρο, είναι κάτι το οποίο έχει ξαναγίνει και το οποίο εμείς το γνωρίζουμε και δεν μπορεί να προβλεφθεί σε όλες τις περιπτώσεις. Έτσι λοιπόν έγινε και εδώ. Μαζεύτηκαν ακαριαία πάνω από 40 άτομα σε ένα σημείο, έκαναν την καταδρομική τους επίθεση, προσπαθώντας να δολοφονήσουν τους συναδέλφους οι οποίοι υπηρετούν στο Α.Τ. Ομόνοιας και μετά πάλι εξοβελίστηκαν προς όλες τις κατευθύνσεις».

ΑΤ Ομόνοιας:

-Ακολούθησαν έρευνες στην γύρω περιοχή με το ενδεχόμενο να υπάρξουν προσαγωγές ή ακόμα και να εντοπιστούν τα άτομα που διέπραξαν αυτή την επίθεση;

«Οι πληροφορίες που έχω είναι ότι έγιναν έρευνες. Περιπολικά και δικυκλιστές έψαξαν γύρω-γύρω αλλά όμως κατά έναν περίεργο τρόπο το οποίο επειδή είναι και φρέσκο ακόμα δεν το έχω καταλάβει, δεν έχει γίνει καμία προσαγωγή. Αυτό είναι λίγο περίεργο, αυτό είναι προς διερεύνηση, αυτό πρέπει να το δούμε. Το να μην γίνει καμία προσαγωγή από όλες τις συγκλίνουσες δυνάμεις και από τις περιπολίες που υπήρχαν γύρω-γύρω πραγματικά εμένα μου προκαλεί και ένα μικρό σοκ».

-Θεωρείτε ότι υπάρχει κάποια πολιτική ανοχή στις επιθέσεις αυτές;

«Δεν θεωρώ ότι υπάρχει πολιτική ανοχή… Υπάρχει πολιτική ανοχή. Σκέτα-νέτα. Και δεν το βλέπω εγώ, το βλέπουν όλοι και δυστυχώς για να είμαι και ακριβοδίκαιος πάντα υπήρχε πολιτική ανοχή γι αυτούς τους τύπους, γι αυτούς τους ανθρώπους που κάνουν αυτές τις πράξεις, απλά ενδεχομένως δεν είχαν ξεφύγει εντός εισαγωγικών, τόσο πολύ, ούτως ώστε να πάνε στην καρδιά της Πρωτεύουσας, στο πιο κεντρικό Αστυνομικό Τμήμα και να προσπαθήσουν να κάψουν ζωντανούς αστυνομικούς. Εδώ ξεφεύγει λίγο και καλούμε την κυρία Υπουργό να σκύψει πάνω από το πρόβλημα και να δει ότι το πρόβλημα πλέον αποκτά τεράστιες διαστάσεις και να μαζέψει τους Στρατηγούς και να δώσει τις κατάλληλες πολιτικές εντολές, έτσι ούτως ώστε το κουβάρι να αρχίσει σιγά-σιγά να ξετυλίγεται. Είναι πάρα πολύ απλό ξέρετε, να πιάσουμε αυτούς τους ανθρώπους. Δεν είναι δύσκολο και το ξέρει ακόμα και ο μέσος πολίτης. Αν θα βγείτε στον δρόμο θα σας το πει. Θα πει «βρε παιδιά αφού τους ξέρετε γιατί δεν τους πιάνετε;». Έτσι λοιπόν, ζητάμε πολιτική εντολή. Δεν ξέρουμε για τα πολιτικά κόστη και δεν μας αφορούν. Αυτό που μας αφορά, είναι σε καμία περίπτωση να μην κλάψουμε συνάδελφο δικό μας, που θέλουν να τον σκοτώσουν, να τον κάψουν ζωντανό».

ΑΤ Ομόνοιας:

-Σκοπεύετε να αντιδράσετε με κάποιον τρόπο εξαιτίας αυτής της επίθεσης;

«Βεβαίως και θα αντιδράσουμε. Θα κάνουμε από σήμερα κιόλας εκδηλώσεις διαμαρτυρίας, θα συγκεντρωθούμε σε μερικά σημεία να διατρανώσουμε την αντίθεσή μας και το ότι πλέον κινδυνεύουν οι ζωές μας. Είμαστε άνθρωποι οι οποίοι έχουν οικογένειες, όπου κατά βάση είμαστε επαγγελματίες αστυνομικοί και οικογενειάρχες και δεν πάμε στη δουλειά μας για να πεθάνουμε τόσο εύκολα. Είναι τελείως διαφορετικό να πεθάνεις πάνω στην καταπολέμηση του εγκλήματος από εγκληματίες, από το να σε κάψουν ζωντανό 5-10-20 και 50 αλήτες. Είναι τελείως διαφορετικό, έχει άλλη υφή, άλλη όψη και άλλο χρώμα. Και γι αυτό από σήμερα θα ξεκινήσουμε κινητοποιήσεις. Θα καλέσουμε τους συναδέλφους να το διατρανώσουμε με όσο πιο δυνατή φωνή μπορούμε».

-Ζητώντας από την Πολιτεία τι;

«Ζητώντας από την Πολιτεία, πολιτικές εντολές για να κινηθούν οι μηχανισμοί της Ελληνικής Αστυνομίας, οι οποίοι είναι από τους καλύτερους στην Ευρώπη και άρτιοι, να συλλάβουμε αυτούς τους ανθρώπους και απαιτώντας από την Ελληνική Δικαιοσύνη να μην τους πάει για τίποτε άλλο, παρά για απόπειρα δολοφονίας, διότι αυτό έγινε. Απόπειρα δολοφονίας είχαμε στην προκειμένη περίπτωση».

ΑΤ Ομόνοιας:
ΑΤ Ομόνοιας:

Στη ιστοσελίδα τους σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών (ΕΑΣΥΑ), «ανέβασε» φωτογραφίες από τα αποτελέσματα της επίθεσης και κάλεσμα σε διαμαρτυρία σήμερα στις 12 το μεσημέρι στο Αστυνομικό Τμήμα Ομόνοιας «για την δολοφονική επίθεση εναντίον των συναδέλφων μας». Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση της ΕΑΣΥΑ:

«Ακόμα μια δολοφονική επίθεση από τους "γνωστούς και χαϊδεμένους" εναντίον συναδέλφων μας. Αλήθεια ποιος αγωνιστικός λόγος υποκίνησε αυτήν την ενέργεια; Η Ένωσή μας έχει καταγγείλει από καιρό την αποδόμηση υπηρεσιών που μπορούν να αντιμετωπίσουν τέτοια φαινόμενα. Η Ηγεσία απαντά με τη σύσταση πεζών περιπολιών τη χρησιμότητα των οποίων έχουμε από καιρό καταγγείλει. Δυστυχώς όμως οι συνάδελφοι της ανωτέρω υπηρεσίας δέχθηκαν το μένος των μπαχαλάκηδων και αλήθεια περιμένουμε να μας πουν οι ιθύνοντες με ποιον εξοπλισμό περίμεναν να τους αντιμετωπίσουν. H Ένωση Αθηνών αύριο 16 Οκτωβρίου & ώρα 11:45 θα πραγματοποιήσει παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το Α.Τ. Ομόνοιας όπου οι συνάδελφοί μας δέχθηκαν δολοφονική επίθεση. Ήταν η πρώτη "επιτυχημένη" μέρα της εμφανούς αστυνόμευσης, γι' αυτό μάλλον "σουλάτσαραν" ανενόχλητοι όλοι αυτοί. Ήταν δίκαιες (οι πεζές) και έγιναν πράξη».

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments