....

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΚΑΙ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΒΥΖ. ΜΟΥΣΙΚΗΣ

 

Πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 12/12, στις 19.00,  η Χριστουγεννιάτικη Εκδήλωση του Ανοιχτού Πανεπιστημίου Γιαννιτσών στο Πνευματικό Κέντρο της πόλης.
 
Στο πρώτο μέρος της εκδήλωσης ομίλησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ με θέμα την εορτή των Χριστουγέννων.
Ο Σεβασμιώτατος παρουσίασε τις χαρακτηριστικές πτυχές του 
μεγάλου γεγονότος της Γεννήσεως ξεκινώντας από την αρχαία εκκλησιαστική παράδοση. Τόνισε δε ιδιαίτερα το γεγονός ότι η Γέννησις έγινε με τρόπο ταπεινό στην Βηθλεέμ, στην φάτνη των αλόγων και ο Λόγος του Θεού ενανθρώπιση και σπαργανώθηκε ως βρέφος, επειδή θα ήταν αδύνατο να ατενίσουν οι άνθρωποι τον Υιό του Θεού «καθώς εστι», δηλαδή με όλο το μεγαλείο της θεότητός Του. Ευχήθηκε τέλος, αυτό το μεγαλείο της ενανθρωπίσεως να βρίσκεται στο επίκεντρο του εορτασμού των Χριστουγέννων, χωρίς να αναλώνεται ο σύγχρονος άνθρωπος στις δευτερεύουσες και -συχνά εντελώς απάδουσες- κοσμικές συνήθειες των ημερών.
 
Στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης ο Βυζαντινός Χορός της Σχολής Βυζαντινής της Ιεράς Μητροπόλεως «Ρωμανός ο Μελωδός» απέδωσε ύμνους των Χριστουγέννων και Παραδοσιακά Κάλαντα υπό την διεύθυνση του Πρωτοψάλτου και Διευθυντού της Σχολής κ. Αριστοτέλη Βογιατζόγλου. Τους ύμνους παρουσίασε και σχολίασε θεολογικά και μουσικολογικά ο Υπεύθυνος Τύπου της Ι. Μητροπόλεως Πρωτοπρ. Ελευθέριος Χαραλαμπίδης.
 
Στην εκδήλωση παρέστη ο π. Υπουργός και βουλευτής Πέλλας κ. Γ. Καρασμάνης, ο Δήμαρχος Πέλλας, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Αντιδήμαρχοι και άλλοι εκπρόσωποι των τοπικών αρχών και φορέων.
Συντελεστές της εκδήλωσης του Ανοικτού Πανεπιστημίου Γιαννιτσών ήταν η Ιερά Μητρόπολις, ο Δήμος Πέλλας (ΔΕΠΑΓ) και η Ιστορική και Λαογραφική Εταιρία Γιαννιτσών «Ο Φίλιππος».
 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΕΔΕΣΣΗΣ ΠΕΛΛΗΣ ΚΑΙ ΑΛΜΩΠΙΑΣ

 

 

 

13/12/16

 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments