....

ΌΛΑ ΟΣΑ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΣΤΟ FACEBOOK ΟΠΟΙΟΣ ΣΕΒΕΤΑΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ

Το Facebook μας έχει χαρίσει τη μοναδική ικανότητα να μετατρέπει μερικούς ανθρώπους σε διαδικτυακά τέρατα. Δεν ειναι λίγες οι φορές που έχουμε γίνει θεατές φίλων ή γνωστών να ποστάρουν συνέχεια ενοχλητικά status, να μοιράζονται περισσότερες πληροφορίες για την προσωπική τους ζωή και να ανεβάζουν συχνά πολύ προσωπικές τους φωτογραφίες.

Τα παρακάτω και φυσικά δεν συμβαίνουν απο έφηβους που δεν μπορούν να διακρίνουν ακόμα ή να θέσουν τα όρια της διαδικτυακής τους ταυτότητας, αλλά από ενήλικους (άνδρες και γυναίκες), που θα έπρεπε να γνωρίζουν πολύ καλά που πρέπει να μπαίνει η κόκκινη γραμμή.

Άν λοιπόν θέλετε να βάλετε τέλος σε αυτή τη συμπεριφορά, καλό θα ήταν να σταματήσετε να κάνετε τα πάντα (άν οχι όλα) από τα παρακάτω. Άλλωστε, υπάρχουν πολλά πράγματα που είναι καλύτερα από ένα Like!Image and video hosting by TinyPic

Μην ανεβάζετε status - «κονσέρβα».

Το έχεις δεί σίγουρα! Είναι απ΄αυτά τα status που απευθύνονται στο Facebook λέγοντας ότι δεν του επιτρέπουν να χρησιμοποιήσει τις φωτογραφίες του, τα βίντεο και γενικότερα τα προσωπικά τους δεδομένα. (Άρα διάβασες τους Όρους Χρήσης πρίν;) Η θεματολογία ποικίλει σε αυτό το κομμάτι καθώς βγάζουνε σχετικά status με πολέμους, θρησκείες κ.α. Εάν νομίζετε ότι ένα τέτοιο status έχει τη δύναμη για να αλλάξει τον κόσμο, τότε ίσως πρέπει να φιλήσετε τον βάτραχο και να μετατραπεί σε...νιγηριανό πρίγκηπα που θα σας χαρίσει εκατομμύρια αν τον βοηθήσετε.

Μην γίνεστε ενοχλητικοί σχολιάζοντας οποιοδήποτε αθλητικό γεγονός.

Μέχρι και η TV έχει ειδικό «μαγικό» κουμπάκι που βάζει τον ήχο στην σίγαση, προκειμένου να μην χρειάζεται να ακούμε τα σχόλια κατά τη διάρκεια ενός αγώνα. Και σκέψου λίγο... Αυτοί ειναι και επαγγελματίες. 

Μην ποστάρετε άλλα μωρά, σκυλιά, γάμους και αρραβώνες.

Το Facebook είναι σχεδιασμένο για να βοηθά τους ανθρώπους να γιορτάζουν και να μοιράζονται όλες τις σημαντικές στιγμές της ζωής τους, αλλά όχι σε τέτοιο βαθμό ώστε να σας απομονώσει από τους γύρω σας επειδή τους κάνετε να νιώθουν άβολα με τη συνεχή υπενθύμιση της προσωπικής σας επιτυχίας.

Μην κάνετε αιτήματα φιλίας σε ανθρώπους που δεν γνωρίζετε πραγματικά.

Το Facebook δεν είναι ένα μέσο για να κάνετε καινούριους φίλους, αλλά για να παραμείνετε συνδεδεμένοι με τους παλιούς φίλους και γνωστούς σας. Δεν χρειάζεται να έχετε 2.000 φίλους από τους οποίους δεν έχετε δει από κοντά ούτε τους μισούς.

Μην στέλνετε συνεχώς προσκλήσεις για τα παιχνίδια που παίζετε.

ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΚΑΡΒΟΥΝΟ!! Δεν θέλουμε να παίξουμε ούτε Farmville ούτε Candy Crush, ούτε και οτιδήποτε άλλο!

Οι φωτογραφίες που δείχνουν πόσο πολύ πίνετε.

Το να είστε όλη μέρα και όλη νύχτα με ένα ποτό στο χέρι είναι δική σας δουλειά, αλλά δεν χρειάζεται να υπάρχουν και διαδικτυακές αποδείξεις από τις περιπέτειές σας. Τα βίντεο που σας δείχνουν να κατεβάζετε κιβώτια με βότκες και σαμπάνιες ή να κυκλοφορείτε σε ημιλιπόθυμη κατάσταση μπορεί να ήταν αστεία στα 18 σας αλλά από τα 22 και μετά δεν είναι και τόσο κολακευτικά.

Σχόλια - Facebook Comments