....

ΟΚΔΕ: ΚΥΚΛΟΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΑ 80 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ 4ΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ.- ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ ΤΟΥ Π. ΦΥΣΣΑ

 

Κύκλος εκδηλώσεων

1938 – 2018: 80 ΧΡΟΝΙΑ από την ίδρυση της 4ης Διεθνούς

Ο Διεθνισμός πιο επίκαιρος από ποτέ

Ενάντια στις κρίσεις και τους πολέμους του καπιταλισμού

Για τη νίκη της Παγκόσμιας Σοσιαλιστικής Επανάστασης

 

 

Στις 3 Σεπτεμβρίου συμπληρώθηκαν 80 χρόνια από την ίδρυση της 4ης Διεθνούς (1938, Παρίσι), με ηγέτη τον μεγάλο επαναστάτη μαρξιστή Λέον Τρότσκι.

 

Δείτε και το σχετικό σύνδεσμο με υλικό της καμπάνιας της ΟΚΔΕ: http://www.okde.gr/archives/8025

Για να τιμήσουμε την επέτειο. Για να αναδείξουμε την ιστορία, τους αγώνες και την πολύπλευρη προσφορά του διεθνούς τροτσκιστικού / τεταρτοδιεθνιστικού κινήματος. Για να προτάξουμε μια σύγχρονη στρατηγική του Διεθνισμού, σήμερα πιο επίκαρη από ποτέ για το παγκόσμιο εργατικό και επαναστατικό κίνημα. Η ΟΚΔΕ (Οργ άνωση Κομμουνιστών Διεθνιστών Ελλάδας) οργανώνει κύκλο εκδηλώσεων:

 

ΑΘΗΝΑ: Τρίτη 25/9, 6:30μμ, ΟΠΑ (πρώην ΑΣΟΕΕ), αμφιθέατρο Δεριγνύ

 

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Σάββατο 29/9 – 19:00 Ε.Δ.Ο.Θ. (Προξ. Κορομηλά 51)

 

ΙΩΑΝΝΙΝΑ: Σάββατο 6/10, 6:00μμ, καφέ «Θυμωμένο Πορτρέτο» (Καποδιστρίου 20)

 

Το Γραφείο Τύπου της ΟΚΔΕ

ergatikipali@okde.gr – 210 52 47 227, 693 2 39 468

 

 

Χιλιάδες εργαζόμενοι, άνεργοι και νέοι, οργανώσεις και συλλογικότητες διαδήλωσαν χτες Τρίτη 18/9 στο Κερατσίνι, στην 5η επέτειο από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τους χρυσαυγίτες. Διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν και σε άλλες πόλεις.

 

Αυτή η κινητοποίηση έχει μια ιδιαίτερη σημασία, καθώς η «τυφλή» αστική δικαιοσύνη έχει αφήσει ελεύθερο μέχρι και τον δολοφόνο του Π. Φύσσα (με δήθεν περιοριστικούς όρους), η δίκη καρκινοβατεί για 3η χρονιά χωρίς την παρουσία των 69 κατηγορουμένων, η ΧΑ παραμένει ένα νόμιμο κοινοβουλευτικό κόμμα και κατά καιρούς προσπαθεί να ανανεώσει τις επιθέσεις της. Καθώς με την χρήση του «Μακεδονικού» και την μετατροπή της χώρας στον πιο «πιστό» σύμμαχο των ΗΠΑ–ΝΑΤΟ, δίνεται χώρος σε εθνικιστές και αντιδραστικούς κάθε λογής, προετοιμάζονται ακόμα πιο αντιδημοκρατικές εξελίξεις. Για όλα τα παραπάνω, η άθλια κυβέρνηση Τσίπρα έχει την πρώτη και κύρια ευθύνη.

 

Η ΟΚΔΕ συμμετείχε στην πορεία με μαχητικά συνθήματα όπως: «Ο λαός δεν ξεχνά – τους φασίστες τους κρεμά», «Ούτε στο Κερατσίνι, ούτε πουθενά – τσακίστε τους φασίστες σε κάθε γειτονιά», «Έλληνα εργάτη πρόσεχε καλά – τον ρατσισμό τον σπέρνουν τα αφεντικά» κ.λπ.

 

Εξοργιστική ήταν η προσπάθεια στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, και μάλιστα πρωτοκλασάτων (Τρ. Αλεξιάδης κ.ά.), να συμμετάσχουν στην προσυγκέντρωση και πορεία. Η ΟΚΔΕ απαίτησε δυναμικά, με ανοιχτή καταγγελία και συνθήματα, την άμεση απομάκρυνση από την προσυγκέντρωση των άθλιων και θρασείων Συριζαίων. Που εκτός από το ότι είναι οι χειρότεροι μνημονιακοί και τα πιο επικίνδυνα τσιράκια των αμερικάνων ιμπεριαλιστών, εκτός του ότι η κυβέρνησή τους χαριεντίζενται με τους Κασιδιάρηδες στο Καστελόριζο, βεβηλώνουν με την παρουσία τους την μνήμη του Π. Φύσσα.

 

Ο φασισμός δεν σβήνει με λόγια στη βουλή, με υποκλίσεις στο «δημοκρατικό τόξο», με τη λογική ότι ενάντια στη ΧΑ χωράμε «όλοι μαζί», με τη μετατροπή ενός κάλπικου «αντιφασισμού» σε κολυμπήθρα του Σιλωάμ για να ξεπλένεται ο ΣΥΡΙΖΑ. Άλλο πράγμα η αγωνιστική, μαχητική ενότητα στον δρόμο ενάντια στους φασίστες και αντιδραστικούς, εντελώς άλλο η απαράδεκτη ανοχή στην παρουσία Συριζαίων και άλλων τέτοιων «δημοκρατών». Εμπρός με ένα Ενιαίο Ταξικό Μέτωπο, με τη μαχητική, έμπρακτη υπεράσπιση των δημοκρατικών ελευθεριών, για να σβήσουμε κάθε φασισμό, και αυτόν των ναζί χρυσαυγιτών αλλά και τον ύπουλο και φαρμακερό των «δημοκρατών» μνημονιακών.

 

 

Το Γραφείο Τύπου της ΟΚΔΕ

ergatikipali@okde.gr – 210 52 47 227, 693 2 39 468

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments