....

ΟΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΡΟΔΑΚΙΝΟΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ

08-06-06_1285782_11

«Οι βιομηχανίες πρέπει να πληρώσουν τους ροδακινοπαραγωγούς μέχρι 31/12/2010, σύμφωνα με τη συμφωνία που επιβεβαιώθηκε στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στις 27/10/2010, με πρωτοβουλία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων». Τα παραπάνω τόνισε ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Γιάννης Κουτσούκος. Ωστόσο αύριο, Τρίτη 30 Νοεμβρίου, στους δρόμους κατεβαίνουν οι ροδακινοπαραγωγοί Ημαθίας, Πέλλας και Λάρισας.

Ο κ. Κουτσούκος προσέθεσε «όταν πραγματοποιήθηκε η συγκεκριμένη σύσκεψη, τα οικονομικά δεδομένα ήταν γνωστά και δεν έχουν αλλάξει ώστε να δικαιολογούν μια αλλαγή στάσης της Βιομηχανίας προς τους παραγωγούς. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης με τους εκπροσώπους των Βιομηχανιών και των ροδακινοπαραγωγών εντοπίστηκαν μια σειρά ζητήματα που αφορούν το προϊόν, τα οποία πρέπει να αντιμετωπισθούν. Γι’ αυτό και το Υπουργείο ανέλαβε συγκεκριμένη δέσμευση για τη συγκρότηση μόνιμης, θεσμικού χαρακτήρα επιτροπής, όμως στο θέμα της τιμής και της πληρωμής μέχρι 31-12-2010 υπήρξε συμφωνία».

Σύμφωνα με τα όσα δηλώνουν όμως οι ροδακινοπαραγωγοί: «Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο. Εκφράζουμε την αγωνία μας διότι έστω και αυτά τα λίγα λεφτά (14,5 λεπτά) ακούγεται ότι θα τα πάρουμε σε τρεις δόσεις με την αιτιολογία ότι κάποιες βιομηχανίες δεν έχουν πάρει το ΦΠΑ. Αν πάρουμε αυτά τα λίγα χρήματα σε τρεις δόσεις θα καταστραφούμε. Ήδη οι γεωπόνοι δεν μας δίνουν φάρμακα για την καινούρια χρονιά. Πρέπει να ραντίσουμε με χαλκό και δεν μας δίνουν φάρμακα και οι βιομηχανίες μας λένε ότι θα πληρωθούμε σε δόσεις».

Σχόλια - Facebook Comments