....

ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΕΣΩΣΑΝ ΤΟ MEGA ΑΠΟ ΤΑ DISTRESS FUNDS

Με νέα δανειακή σύμβαση βάσει της οποίας δεν θα ενεργοποιούνται οι όροι μετατροπής του Μετατρέψιμου Ομολογιακού Δανείου σε μετοχές εφόσον αυτό δεν εκπληρώνεται, βρίσκεται η εταιρία Τηλέτυπος, ιδιοκτήτρια του Mega Channel. Με τον τρόπο αυτό και έχοντας ρυθμίσει το σύνολο των δανειακών του υποχρεώσεων το κανάλι της Μεσογείων δεν κινδυνεύει από την πώληση των υποχρεώσεών του στην αγορά κόκκινων δανείων.

Η υπόθεση όμως έχει πολλές προεκτάσεις καθώς η Τηλέτυπος βιώνοντας προβλήματα επί αρκετά χρόνια δεν είχε πράξει τα συμφωνηθέντα, με τις πιστώτριες τράπεζες, με αποτέλεσμα τα δάνεια του να βρίσκονται σε καθυστέρηση επιβαρύνοντας τις τράπεζες αρκετά εκατομμύρια κατά τα stress tests.

Η διοίκηση της εταιρίας, της οποίας μέτοχοι είναι η εισηγμένη Πήγασος, του ομίλου Μπόμπολα με 32,73%, ο ΔΟΛ, του Σταύρου Ψυχάρη, με 22,11% και η Benbay Limited της οικογένειας Βαρδινογιάννη με 5,03%, ήρθε σε συνδιαλλαγή με τις πιστώτριες τράπεζες μετά τα stress tests και πριν την εκκίνηση της διαδικασίας πώλησης των δανείων στο NPL market…Image and video hosting by TinyPic

Την ίδια στιγμή σε εξέλιξη παραμένει η αύξηση κεφαλαίου 15 εκατ. του Τηλέτυπου, καθώς λόγω σωρευμένων ζημιών η εταιρία διέθετε αρνητικά ίδια κεφάλαια, που πρακτικά σημαίνει ότι βασιζόταν μόνο σε δανεισμό για την κάλυψη των τρεχουσών υποχρεώσεών της.

Αυτά συνέβησαν την ίδια ώρα που οι τράπεζες μετοχοποίησαν ομολογιακά δάνεια του ομίλου Νηρέας αποκτώντας 75,93% της εισηγμένης εταιρίας, αναλαμβάνοντας τον έλεγχο από τον Αριστείδη Μπελλέ, του οποίου η συμμετοχή περιορίστηκε στο 5,18% από το 21,16%.

Ερωτηματικά εγείρονται κυρίως από την παραίτηση των τραπεζών από το δικαίωμά τους για μετατροπή του ΜΟΔ σε μετοχές, εφόσον αυτό δεν πληρώνεται και ιδιαίτερα μάλιστα την περίοδο που οι τράπεζες διεκδικούν μεγαλύτερες εξασφαλίσεις ακόμα και από τους πλέον φερέγγυους πελάτες τους.

Λίγο μετά ακολούθησε η ομιλία του Γιάννη Δραγασάκη, όπου ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης από το βήμα της Βουλής έθεσε θέμα δημοσιοποίησης των δανείων προς media στη διαύγεια καθώς και της διαφημιστικής δαπάνης των τραπεζών.

Ιδιαίτερη σημασία έχει και η χρονική συγκυρία που επίλεξε η διοίκηση και οι μέτοχοι του Τηλέτυπου να διευθετήσουν τις υποχρεώσεις της εταιρίας τους καθώς οσονούπω προκηρύσσονται οι άδειες των καναλιών ακόμα και χωρίς το ΕΣΡ...

 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments