....

ΟΙ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΑΝ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΥΝΟΡΑ

Εκατοντάδες πρόσφυγες που εδώ και ημέρες κοιμούνται στο ύπαιθρο στην Αδριανούπολη (Τουρκία), προχώρησαν σήμερα, Παρασκευή, προς τα ελληνικά σύνορα, αλλά εμποδίστηκαν από την τουρκική αστυνομία, αφού δεν είχαν καταγραφεί, όπως σημειώνεται.
 
Ο κυβερνήτης της Αδριανούπολης, Ντουρσάν Αλί Σαχίν, ο οποίος ήταν μαζί τους στην προσευχή της Παρασκευής (οι πρόσφυγες είναι μουσουλμάνοι) τους ενημέρωσε ότι ομάδες 200 ατόμων θα επιτρέπεται να πηγαίνουν στα ελληνικά σύνορα.
 
Οι πρόσφυγες που βρίσκονται περίπου 10 χιλιόμετρα από τα ελληνικά σύνορα, εμποδίστηκαν από την τουρκική αστυνομία, όταν παράκουσαν τις εντολές της.Image and video hosting by TinyPic
 
Η τουρκική αστυνομία προσπάθησε να διασπάσει τις ομάδες των Σύριων προσφύγων που δεν υπάκουαν, ρίχνοντας βόμβες αερίου και χτυπώντας με κλομπ. 
 
Οι πρόσφυγες προσπάθησαν να σπάσουν τον κλοιό των τούρκων αστυνομικών με βία, τότε η Τούρκοι έριξαν σπρέι πιπεριού.
 
Ο κυβερνήτης της Αδριανούπολης μιλώντας στα μέσα ενημέρωσης δήλωσε «εμείς δεν μπορούμε να τους επιτρέψουμε να εισέλθουν στην ελληνική επικράτεια, με τον τρόπο αυτόν. Εάν έχουν άδεια για τη διέλευση των συνόρων ή αίτηση από οποιαδήποτε χώρα για να τους δεχθούν, τότε πρέπει να πάρουν τα αεροπλάνα ή τα λεωφορεία. Αλλά δεν βλέπουμε να έχουν κάποιοι τέτοιες προϋποθέσεις», είπε ο Σαχίν.
 
Στην Κωνσταντινούπολη, εκατοντάδες μετανάστες εξακολουθούν να κατασκηνώνουν κοντά στο μεγάλο τζαμί στον κεντρικό σταθμό λεωφορείων με την ελπίδα να πάνε στην Αδριανούπολη και από εκεί στην Ελλάδα για τη Δυτική Ευρώπη. Ωστόσο, οι εταιρείες λεωφορείων αρνούνται να τους μεταφέρουν.
 
Περίπου 2.000 μετανάστες, μετά από αυτήν την εξέλιξη, ξεκίνησαν με τα πόδια για την Αδριανούπολη, προσθέτει το βουλγαρικό δημοσίευμα.
Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments