....

ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΤΟΥ ΥΓΡΑΕΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

          Τις προηγούμενες ημέρες σε περιοδεία την οποία έκανα σε διάφορες περιοχές της χώρας μας διαπίστωσα μεγάλες αποκλείσεις στις τιμές του υγραερίου.

          Συγκεκριμένα στην  Πέλλα,  οι τιμές διακυμαίνονται σήμερα στα 83-85 περίπου λεπτά ανά λίτρο. Στην Ημαθία οι τιμές είναι στα 81-83 λεπτά . Στα Τρίκαλα 79- 81. Στο Βόλο 77,5-83 λεπτά. Στην Θεσσαλονίκη  92-92,5 περίπου.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός της τιμής που υπάρχει στην Θεσσαλονίκη.

          Λογικά, επειδή η πόλη βρίσκεται πλησίον σε λιμάνι και στα διυλιστήρια, θα έπρεπε να έχει χαμηλότερη τιμή από ότι σε Πόλεις όπου έχουμε μεγάλο κόστος μεταφορικών. Θα παρακαλούσα να δοθούν διευκρινίσεις από τους αρμόδιους συλλόγους και από τους φορείς.

          Ζητώ επίσης η Επιτροπή Ανταγωνισμού, να μας πληροφορήσει εάν έχει ερευνήσει το θέμα μήπως και τυχόν υπάρχουν καρτέλ σε διάφορες περιοχές . Θέλω επίσης να επισημάνω το γεγονός ότι στις Παραμεθόριες περιοχές πολλοί κάτοικοι γεμίζουν τα ρεζερβουάρ τους από γειτονικές χώρες, γεγονός που θα έπρεπε να έκανε ακόμα πιο ανταγωνιστικές τις τιμές τους.

          Σε μία εποχή που οι πολίτες έχουν χάσει μεγάλο μέρος από το εισόδημα τους, η ανεργία να είναι στα ύψη, ο ανταγωνισμός και η ανάπτυξη καθηλωμένες,  οι επιχειρηματίες πρέπει να  λαμβάνουν υπόψη τους την όλη κατάσταση και οι υπηρεσίες να προστατεύουν τον υγιή ανταγωνισμό προς όφελος των πολιτών .

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments