....

ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΡΥΘΜΙΣΑΝ ΤΑ ΧΡΕΗ ΤΟΥΣ ΣΕ ΑΑΔΕ ΚΑΙ ΕΦΚΑ ΜΕΣΩ ΕΞΩΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥ

Έναν χρόνο λειτουργίας και κάτι ημέρες συμπλήρωσε ο εξωδικαστικός μηχανισμός για τους ελεύθερους επαγγελματίες, με τα στελέχη της ειδικής γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους να τονίζουν με σχετικές τους δηλώσεις, ότι στο μέλλον η διαδικασία ρύθμισης οφειλών θα αποδώσει πολύ περισσότερα θετικά αποτελέσματα μετά τις πρόσφατες τροποποιήσεις στη νομοθεσία αλλά και μετά τις αναβαθμίσεις της ηλεκτρονικής πλατφόρμας.

Μέχρι τα μέσα Αυγούστου, σύμφωνα με τα αθροιστικά στοιχεία της γραμματείας, είχαν υποβληθεί 3.003 αιτήσεις, ενώ από τις 27 Ιουνίου έχει ξεκινήσει η διαδικασία αίτησης για 49.544 επιχειρήσεις, ελεύθερους επαγγελματίες και αγρότες.

Πάντως, σε έναν χρόνο λειτουργίας μόλις 213 επιχειρήσεις και ελεύθεροι επαγγελματίες κατάφεραν να ρυθμίσουν τα χρέη τους με ευνοϊκό τρόπο.

Σε σχέση με τους αγρότες, οι πληροφορίες από την αρμόδια γραμματεία αναφέρουν ότι την περασμένη εβδομάδα ρύθμισαν τα χρέη τους μέσω της πλατφόρμας οι δυο πρώτοι παραγωγοί.

Τα χρέη τους ήταν σε ΑΑΔΕ και ΕΦΚΑ και δεν υπερέβαιναν τα 50.000 ευρώ. Οι αγρότες κέρδισαν κούρεμα προστίμων και προσαυξήσεων 85% και ρύθμιση για αποπληρωμή του υπολειπόμενου ποσού σε 120 δόσεις. Η σχετική διαδικασία διήρκεσε περίπου έναν μήνα.

 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments